18-08-2013: Blegny via Gemmenich

Veel neerslag voorspeld. Toch de weergoden genegeerd en gegaan. Klokslag 8.00 uur aan de kerk maar geen andere racers aangetroffen. 
Koers gezet richting Aubel. Via Beek, Genhout, Valkenburg, Margraten naar de Plank. Slechts weinig pedaleurs gezien. Tot bij de Planck een rasechte Belg mijn pad kruist en meefietst richting Aubel.
Deze Jean, uitgerust met een buik waar ik 4 keer in pas, vertelt mij dat hij 62 jaar is en al 10 jaar gepensioneerd is! Dat kan alleen maar in Belgiƫ. En dat ook nog met een uitkering van 95% tot 65 jaar. En ik maar denken dat ik bij al een goede werkgever zat.
Enfin, alle overige verhalen van hem zal ik jullie besparen. Via Aubel, Plombieres, Gemmenich richting Vaals. Daar aangesloten bij een groepje Duitsers en vervolgens via Sippenaeken naar Gulpen en via Scheulder en Valkenburg naar huis. Nagenoeg de gehele rit is het droog gebleven met af en toe zelfs zon, maar, bijna thuis, net op de Adsteeg had de regen me toch nog te pakken! Hadden de thuisblijvers gelijk? Als je echt niet nat wilt worden: dan wel. Toch mooie 85 km op de teller.

Maak een Gratis Website met JouwWeb