14-12-2013: Route 81 naar Hoesselt

Ze kwamen in de laatse twee minuten voor de start binnendruppelen, eerst Hub, Henk, Lei, Pe en Ger. Pe moest iets bekennen, op z'n eigen Pe-se manier: beide handjes in de lucht ... in de haast twee verschillende handschoenen aangetrokken. Hub stelde voor naar Hoesselt te gaan, had erover nagedacht op de rit van B'sum naar Elsloo, eerst de wind op de neus en op de terugweg in de rug. Goed verhaal, doen we.

Dus over het mooie nieuwe fietspad over de Scharberg, linksaf kom je als vanzelf op de Maasbrug. Ik was effe de kluts kwijt, van deze kant mag je de brug toch niet over? Maar op de fietspad een mooie witte streep in het midden suggereert twee richtingspad, het verbodsbord voor fietsers was blijkbaar bij de reconstructie van het fietspad bij het oud ijzer terecht gekomen. Dus aan deze kant over de brug, te weinig plaats voor tegenliggers, hier komen ongelukken van. Vanavond maar eens een mailtje naar Rijkswaterstaat sturen.

Langs de Maas, Gellik over Albertkanaal en daarna de routebordjes door het akkergebied. Door de regen van de vorige nacht, op de lage punten de benen in de lucht - waterplassen - modder en pratsj, vuil vies en vettig. Eerst alsmaar rechtdoor naar 66 en 90, ter hoogte van Hees kris-kras via Route 81 naar Grote Sprouwen en een venijnige klim (hartslag naar een piek van 180) met in de verte de toegangspoort van kasteel Alden Biezen en tenslotte 108 naar het mooie Hoesselt. Tijd voor pauze. We zagen eruit als beesten, een beetje afkloppen en een tafeltje vlak bij de deur. Het gesprek ging al gauw richting voetbal, is maar niks. Drie noodlijdende zuid-Limburgse clubs in een straal van 25 km .... langs de schoenen lopende gozertjes van PSV, aan tafel de roep om een harde hand. Als vanzelf komen we bij Patty Brard en die clown van Gordon, geen stijl, geen respect, wat een gebral, dat dat allemaal maar mag. Zijn we nu ouwe zeikers, hebben we aansluiting bij de huidige normen en waarden gemist? In ieder geval, tijd om weer erop uit te gaan. Geen modderweggetjes meer, mooie route langs Bilzen, Munsterbilzen en via Zutendaal en Rekem na zo'n 75 km weer naar Elsloo.

Voor de liefhebbers, gastrijders zijn welkom, zaterdag 28 december de oudejaarstocht naar Banneux, start om 09.30 uur. Natuurlijk bij goed weer, noteer maar vast op de kalender.

 

PS. Routenetwerk kaart online en op GPS te zetten