14-08-2013: Koning van Spanje

Met vijf man op stap naar de Koning van Spanje: Frans P, Frans J, Cyriel, Koen en Henk.

Op het punt van vertrek moesten we nog heel effe wachten, Cyriel activeerde "Strava" op z'n mobiel. De digitale wereld staat niet stil, iemand is op het idee gekomen dat je de coordinaten en tijden van begin-eind van beklimmingen kunt gebruiken om de klimtijd te berekenen en in mooie plaatjes tevoorschijn te toveren. Iedereen die een account heeft kan spieken wie welke tijd op die beklimmingen heeft neergezet. Later meer hierover.

De aanloop naar de Koning: via Geulhemmerberg, Margraten en met de benen stil afdalend langs de rijksweg naar Gulpen, de Koning op, de Gulpenerberg af (voor het eerst in 30 jaar in Limburg wonen) en via Wittem naar Wijlre. Rechts over het spoor en dan de beklimming van de Dikkebuiksweg die overgaat in de Moorheiderweg. Je komt dan op de kop van de Eijserbosweg uit. Vervolgens over Ubachsberg - Colmont - Craubeek - Klimmen - Hulsberg en na 70 mooie kilometers om iets over acht uur weer in Elsloo. De dagen worden merkbaar korter, volgende week mikken op 65 kilometers.

Thuis aangekomen een account aangemaakt in Strava, de rit van de garmin gedownload en voila, de statistiek van de Koning:

Mijn gem. snelheid 16,5 km/hr, 207 watt, hartslag 160. Van alle 1993 fietsers die via Strava gevolgd zijn was dit de 1120e tijd. De snelste deed het met gem. 29,2 km/hr. In de ranglijst kom je namen tegen als Pim Ligthart, Thijs Al. Vandaag op de Koning 16 klimmers geregistreerd via Strava, ook Rene Q was er vandaag rond 11.00 uur.

Ook kun je zien hoe vaak een klim gedaan is, hoe populair of bekend het ding is. Bv de Dikkebuiksweg in Wijlre, is behalve Cyriel-Koen-Henk nog maar door 1 persoon gedaan. Zoals je ziet, niets blijft verborgen.