13-04-2013: Tongeren

In het week-end van de AmstelGoldrace 2013 had zich weer eens een breed samengesteld peletonnetje verzameld aan de kerk.
Toos en haar Pierre, Erna, Tine, Hub, Jan, Chris, Gene, en Pé (niemand vergeten)?
Nadat we met z'n allen een heel lang zal hij leven hadden gezongen voor de vanwege zijn verjaring afwezige (!!) voorzitter werd besloten gezamenlijk de tocht naar Tongeren aan te vatten.
Grijs en af en toe een nauwelijks waarneembaar drupje regen vergezelde ons in het begin. Maar dat was zeker niet hinderlijk; wel waaide een matige Z/W wind.
Na een kwartier kwam ik er achter dat de Garmin nog uitstond. De route heeft daardoor in het ritverslag een vreemde startplaats gekregen. Ergens voorbij Opgrimbie in ieder geval.
Hoogtepunt van de heenreis was een losse spaak in het achterwiel van Pierre. En op zo'n moment zijn de verhoudingen in het peleton weer glashelder. Vanzelfsprekend is het oppermechanieker Jan O. die gewapend met een mini nippelspanner de klus klaart. Spaak vast, slag in het wiel weg en Pierre blij.
Koffie in het bekende cafe te Tongeren (oudste stad van Belgie). Koffie en thee of fris voor het gewone volk en dagverse aspergesoep voor Tine (zonder zalm) en Chris (met zalm). Belangrijkste gespreksonderwerp de niet aanwezige zieke leden. Allemaal van harte beterschap en sterkte.
De terugreis had wat minder wind tegen in petto maar bracht wel enkele verrassend pittige klimmetjes. Ook bleek het niet zo gemakkelijk de rechte weg terug te vinden; er werd eerst een rondje om Tongeren gemaakt. Maar het allerbelangrijkste was dat de zon doorkwam; de temperatuur liep op; we werden allemaal wat onrustig: DE LENTE WAS EINDELIJK BEGONNEN!!

Maak een Gratis Website met JouwWeb