10-08-2013: Eupen

Aan de start Ben, Hub, Jan, Jean, André, Tine, Erna, Harrie, Joep, Harrie, Mart, Joep, Gène en Lei. Helaas moest Ben alras bij het oude Politiebureau te Beek afhaken wegens malleur  aan het versnellingsapparaat.

Gekozen werd in één groep deze rit te verrijden, dus een mix. van a- en b-rijders.

Helaas was de opkomst wat aan magere kant. Mogelijk dat het vervroegde vertrektijdstip 9.00 u ipv 10.00 u niet door iedereen was opgemerkt. Volgende keer beter. Via Epen richting Membach naar de pauzeplaats.

Dit bereikten we na 2 uur en 15 minuten. Achtereenvolgens op zoek naar een restaurantje. Het “bäkkerke“ - onze vroegere pauzeplaats - had nog steeds geen nieuwe uitbater; dan maar op zoek naar een andere gelegenheid. Deze was wel redelijk vol, doch er werd spoedig plaats gemaakt door onze Belgische vrienden uit Genk.

Na de pauze langs het stuwmeer omhoog richting Raeren.

Het plaatsje Rabotrapt links laten liggen. De naam van ons (wieler) erfgoed zal spoedig worden omgedoopt in Traptdorf of iets van die strekking. Via Sippenaeken en Valkenburg naar huis. Na 125 km en met een gemiddelde van 22,7 km/uur weer veilig thuis.

De thuisblijvers moeten mogelijk weer een jaartje wachten op deze mooie rit. Dan wel de routekalender op de website goed raadplegen is mijn advies (er is nl. wat geschoven in de routes van de B-groep). Ook volgende week, naar Bruggen, weer vertrek om 09.00 uur.