09-11-2013: Partij via Peppermill

Als men geweten had dat het zo'n leuke tocht zou worden was het vast veeeel drukker geweest. Later meer hierover. Met 6 "man" aan de start: Ben, Pe, Erna, Jan, Henk en Hub.

En ook Andre, in burgermanskleren, kwam afscheid nemen, erg attent. Hij gaat volgende week weer met de vogeltrek naar zonniger oorden, overwinteren in Spanje, en daar ook de nofdige kilometers maken zodat ie in het voorjaar weer kan aansluiten, of wij bij hem. Andre, geniet er van.

Jan stelde voor naar Partij, via een ruime omweg. Jan werd dus gebombareerd tot routeleider van de dag. En dat hebben we geweten. Over Klimmen naar Etenaken en over de Vrakelberg (ook wel Vijfbunderweg, of volgens Jan de ruilverkavelingsweg) lekker geleidelijk omhoog naar Ubachsberg. Op de kop van de Huls door naar De Beitel en bij Peppermill naar Simpelveld waar Jan plotseling linksaf de Schilterstraat insloeg .... hier was ie vroeger (meer dan 40 jaar geleden) honderden keren omhoog gefietst vanuit Eijs, toen ie nog vrijde met .... Vanaf dat moment was Jan niet meer te houden, hij ging op kop en kwam er met z'n 75 jaar jong niet meer vanaf. In Partij wachtte een lekker kopje koffie. Terug over Reijmerstok en achter Maastricht door naar Elsloo waar we na zo'n 90 km'rs neerdaalden bij de Dikke Stein. Na de eerste pils kwamen de verhalen los, muziek brengt de mensen bijeen blijkt weer eens. Van dansen in het Partonaat in Beek en de Odaflat in S'tard, kwamen we bij de muziek, het knapenkoor in Eijs, Emotions in Elsloo, de wereld blijkt weer erg klein, Erna kan ook een aardig nootje, Ben en Henk doen er wijselijk het zwijgen toe. Na nog twee glazen hersteldrank en pinda's is het beste er vanaf en gaan we tevreden weer naar huis. Een mooie dag met een verrassende afsluiting.

Maak een Gratis Website met JouwWeb