08-06-2013: Eupen

Aan de start: Harrie V, Thei, Martin, Gene en Henk. Later voegde zich ook nog Fred toe. Mooi weer, mooie rit. Hub nog steeds genietend van vakantie, maar de moderne techniek biedt uitkomst, Henk had route TCE028 geladen op z'n Garmin, moet lukken. We vertrokken wel een paar minuten later, eerst de nieuwe fiets van Gene bewonderen. Eentje helemaal naar z'n wens, een Ridley, hij glunderde en glom van trots, zoals hij alleen maar kan. Met hele aparte aerodynamische remmetjes. Via Klimmen en Wittem naar Epen en de pas over naar Sippenaken. Hier leidde de route ons naar Hombourg waar we doorstaken naar Montzen, Lontzen, Walhorn en Raeren waar we het bos in doken richting Wesertalsperre voor de pauze. Vlak voor Raeren kwamen we een groepje fietsers tegen, Thei Daemen op kop ... DHL blijkbaar al vroeg uit de veren (straks meer hierover). Elke keer weer spannend waar het gesprek naar toe gaat. Met Fred erbij geen probleem, Mallorca met al z'n fietsverkoringen. Daar moet je geweest zijn, zeg ik uit eigen ervaring. En een hele week Mallorca is bij wijze van spreken niet duurder dan een weekendje Vogezen, en gegarandeerd goed weer, en mooie bergen en een vakantiegevoel. Iets om te onthouden en elkaar lekker te maken voor volgend jaar, Harrie heeft het in z'n oren geknoopt. Enne .. Gene had nog een rammeltje, in z'n fiets. Met Fred erbij is de diagnose snel gesteld, balhoofdlager losjes, dus ter plekke vastgezet. Al pratend en uitleggend en reparerend begon iedereen z'n eigen fiets te onderzoeken. Te los balhoofd blijkt een veelvoorkomend euvel te zijn. Bij vertrek de route weer opgepakt .... leek wel erg veel op die van voor de pauze, verkeerd om (oeps), kan gebeuren, weer wat geleerd, maar toch wel mooi om alles van de andere kant te zien. In Lontzen koos Henk, op z'n Garmin turend, een doorsteek via Herbestal en waardoor we bij Wielkenraedt weer op de juiste terugroute kwamen. Vanaf Hendrik-Kapelle werd door Fred effe het gas opengedraaid, bij Margraten werd de orde weer hersteld en via de Stoepert terug naar Elsloo, na 130 km en 1270 hm.

Met drietjes de dag afgesloten bij de Dikke Stein met een lekkere Erdinger cq donkere pils, en nootjes. Terugpeddelend langs café Oos Heim zaten daar Thei en consorten ook nog aan de pint. Kon het niet laten, toch nog effe goedendag zeggen. Bleek het de SABIC groep te zijn, net teruggekomen van een tweedaagse naar Nijmegen-Schmitt. Voor volgend jaar om te onthouden.

Volgende week zaterdag 15 juni een vlakke rit, onze traditionele "Memorial" rit naar Roggel ter gedachtenis van onze overleden clubleden. Vertrek om 09.00 uur, gecombineerde rit van de A en B groep.