06-04-2013 Blegny

 

Hub B., Lei J., Ger H., en Pé B. Een magere opkomst bij een mager want erg grauw, grijs en ietwat guur fris weer.

Wat is er aan de hand thuisblijvers? Kom op, het is lente. Pak de fiets en draai mee in de voorbereiding op de mooie en zonnige tochten die gepland zijn.

Temperatuur zou tijdens de rit niet boven de 5 C. uitkomen en de windkracht zat daar ook tegen de 5Bf. aan (N/O wind).

Hub en Lei dicteerden het tempo via Klimmen en Wittem de Schweiberg op en via de kleine flap naar Remersdaal. Via soms bekende maar soms ook weer volstrekt onbekende weggetjes horizontaal en verticaal slingerend naar Aubel. En nog vond Hub het te vroeg voor koffie terwijl hij toch het kraken van Lei en Pé duidelijk heeft moeten horen.

Uiteindelijk dan door Julemont naar Blegny Centre Ville voor (na 55 km.!!!!) lekkere koffies met paaseitjes. Het voltallige personeel ondertussen gadeschouwend achter dampende zakken frites en snacks.........

Discussiepunten waren uiteraard weer de economische crisis en de gevolgen daarvan voor de pensioenen. Conclusie we hebben het nog zo slecht niet.

Terugweg inbeukend tegen een frisse N/O wind deed iedereen zijn deel kopwerk en ging het rechtdoor naar huis via Dalem, Eysden en Meersen waar we hartelijk afscheid namen van Hub die afsloeg naar Brunssum.

Moe (96 km., en rond 900 hoogtemeters) maar voldaan (strak gemiddelde en sociaal gefietst) bereikte het overgebleven drietal Elsloo.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb