06-01-2013: Vise

Verhaal van Frans J:

Hi Henk en Harrie, vandaag toch de fiets tussen de benen geplaatst en gaan fietsen. Om de spieren van gisteren even los te maken, want die hadden het na gisteren wel nodig!!

Huub de buurman ging mee. Belde de laatste minuut of er nog "plaats" was. Bij de laatste toren klokslag van 09.00 uur toch even gekeken of er iemand was. Ik had al niet op een al te grote opkomst gerekend, wetende dat Harrie en Henk niet van de partij zouden zijn. Toen bleek dat er niemand was zijn wij beiden richting zuiden gereden. In Meerssen, wachtend voor een rode licht (bij het spoor moet dat geweeest zijn) werden wij ingehaald door de "club van Neerbeek" op weg naar een rondje Vise. Deze groep van 9 man en een vrouw sterk, hebben wij niet meer losgelaten. Een van de "Neerbeek" mannen vertelde mij dat een van onze club (zijn naam is mij inmiddels ontschoten, -wel staat mij van deze persoon bij dat hij klein van stuk is en erg goed bergop kan fietsen) dat deze persoon afgelopen week gevallen is tijdens een van hun tourtochten in België en daar zijn sleutelbeen heeft gebroken. Hopelijk kan hij binnenkort zijn (fietser)weg weer vervolgen.

Op de terugweg naar huis, ter hoogte van Lanaken, sprong met een luide knal een spaak in mijn achterwiel kapot, met als gevolg een scheve velg. Hub en ik hebben de groep laten gaan en na enig reparatiewerk rustig naar huis gepeddeld, niet nadat wij in de Pondarosa nog het een en ander genuttigd hadden. Het 1e rondje en de vlaai was nl gratis vanwege nieuwjaar, zowaar aangevuld met een dikke zoen van de eigenaresse. Wat wil de gemiddelde fietser je nog meer! Dus Henk en Harrie, om met jullie woorden te spreken, de thuisblijvers hadden, helaas, weer ongelijk.


Verhaal van Lei:

Als voorzitter probeer je zoveel als mogelijk acte de présence te geven door met regelmaat mee te fietsen. Na de afgelopen Nieuwjaarsreceptie wil je dan ook de daad bij het woord voegen. Heden, zondag is het voor een vutter vroeg opstaan, want om 9.00 uur staan onder normale omstandigheden de A mannen aan de start. Teneinde te voorkomen dat je nu al op achterstand wordt gezet kom je voor jouw doen al vroeg uit de veren.

Aan de Markt helaas geen manschappen te bespeuren, dan maar alleen op pad. Via mijn gebruikelijk trainingsrondje richting Arensgenhout – Klimmen – Osebos - Reijmerstok - Mheer en Libeek. Veel coureurs op pad, waaronder ook een grote groep Belgen met een heuse volgauto. Bij de molen in Gronsveld heb ik me een weg gebaand door boeren achtergelaten blubber. Ik zie heden ook veel wandelaars, mogelijk dat deze via een georganiseerde tocht de Kerst willen verteren. Met een gemiddelde van 23,2 km per uur ben na ik in 3 uurtjes op de hybride weer thuis.

Ik constateer  redelijk voldaan dat er nog veel noeste arbeid moet worden verricht. Maar ja het seizoen moet feitelijk nog beginnen hou ik me dan maar voor. Je moet toch wat nietwaar. Vele kilometers en dito zweet zullen nog moeten volgen om de souplesse van afgelopen jaar weer terug te krijgen.

Een emmer handlouw water en borstel ter hand genomen om mijn karretje weer toonbaar te maken voor de Maandag rit. Hopelijk dan wel met meer fietscollega’s.  


 


Maak een Gratis Website met JouwWeb