01-06-2013: Aubel

Vol goede moed de wekker vroeger gezet dan normaal het geval is voor een gepensioneerde en naar het Dorine Verschureplein getogen, immers op de kalender voor de A-rijders stond voor vandaag de rit naar Eupen, vertrek 9.00 uur.

Helaas alleen Gène Stassen aan de meet. Na 10 minuten wachten op nog meer volk hebben we maar besloten met de B-groep mee te gaan. Om de tijd te doden hebben we een rondje Ulestraten gemaakt. Rond de klok van 9.50 uur en 20 km. als een soort opwarmer  hebben we onze opwachting gemaakt om ons te voegen naar de stalorders van Jan O, onze routeleider van vandaag. Aanwezig waren achtereenvolgens Erna, Tine, Toine, Gerard, Mart, André en Chrit.

Via Itteren richting station Maastricht, Gouvernement, Eijsden, de klim van Berneau, afdaling Dalhem langs voetbalveld, Valdieu naar de pauzeplaats Aubel, 46 km. Na de pauze via het slachthuis, door het Rode Bos, achtereenvolgens rechts af. Via uiteindelijke Gulpen naar Valkenburg. In gesloten kolonne de Stoepert op. In Schimmert hebben we Gerard uitgezwaaid. Rond de klok van 14.50 en 90 km. met een gemiddelde van 22,8 km. per uur kunnen we weer terugzien op een prachtig ritje. Geen achterblijvers of verdwaalden, de enige smet op deze dag was het feit dat we een groot gedeelte van de rit een “spookrijder“ aan onze staart moesten dulden.