23-05-2012: Bree

Op 23 mei vertrokken we op oorlogssterkte ofwel 15 mannen en vrouwen , het weer was om 10.00 uur donker en grijs maar het zou een prachtige fietsdag worden.
Na een korte maar zeer daadkrachtige maatschappelijke discussie werd gekozen voor Bree als rustpunt. Een week eerder waren we naar Hoeselt gereden.
De deelnemers: Hub, Jan O, Tine, Erna, Toos, Ernst, George, Jaak, Harry, Gerard, Toine, Wim, Louwrens, en nu vergeet ik er eentje, o ja Chrit.
Twee dingen die eruit spreken: de wederom prachtige route , evenals vorige week. Ongelofelijk, dus met grote dank aan de route leiders.
Het andere punt was de grote oplettendheid waarmee werd gefietst en gewaarschuwd bij dreigend onheil zoals een tegenligger, auto etc. Het moge duidelijk zijn dat met een peloton van 15 je attent moet zijn.
De goede gewoonte, overgenomen van Giel N , vorige week om op de rustplaats een klein stukje vlaai te eten, werd overgenomen. We kregen zelfs 2 stukken van de cafe baas in Bree.
Er werd stevig doorgetrapt, een gemiddelde van boven de 24 is niet gering, en we waren dan ook om iets over 3 uur weer terug bij de kerk. Opvallend is de oplopende hartslag in het overzichtje van de indiener. Het was een vlakke route in tegenstelling tot een week eerder toen we meer dan 400 hoogtemeters hebben gescoord. Kortom een gezellige dag, en bij dit weer moeten we  eigenlijk zoals er een aantal deden na afloop toch ook even wat drinken samen.