12-05-2012: Banneux, zwaar

Om negen uur staan 7 gemotiveerde manslui in de frisse lucht te wachten op de dingen die komen gaan. Twan zwaait ons uit. Leuk!!
Hub; Lei; René. Marth, Joep,Ger, en ikzelf (Pé) gaan tot groot verdriet van Hub  NIET naar Banneux via Francorchamps en de Rosier maar wat rechtstreekser en dus korter 135 ipv 175 KM).
De tocht voert via Valkenberg (Valkenburg) de Sibbegrup naar Belgie. Allemaal bekende plaatsen rijden we door; plaatsen die de meesten wel herkennen maar na afloop niet meer in de juiste volgorde kunnen worden gereproduceerd. (leerpunt voor Hub).
Hoe het zij, we geraken uiteindelijk in Pepinster en maken vandaaruit de lange klim naar Banneux. Er worden volop kaarsen aangestoken voor vrienden bekenden familie en natuurlijk zeker ook voor Francien.
Geestelijk verrijkt zetten we ons aan de koffie die van zeer goede kwaliteit was en snel werd geserveerd.
De discussies worden gestart door René en gaan over het vervoer van MTB's in skiliften. Hub blijft wat lamenteren over het niet doorgaan van de tocht via Francorchamps en besluit terplekke volgende week naar Eupen een tocht uit te zetten. Een discussie over een opsplitsing in een A1 en A2 groep als gevolg van die onvrede eindigt echter toch in een grote saamhorigheid en motivatie om de terugtocht te aanvaarden.
Deze keer niet zoals op de heenreis door dorpen en stadjes maar erg landschappelijk. Een geweldig hoog reisfoldergehalte; de sfeer is goed en het tempo lekker. Lange beklimmingen. Terug via Blegny waar het ivm gratis kolen afhalen erg druk was. Gronsveld, Meersen Ulestraten met een paar druppen regen het afscheid van Hub door naar Beek met afscheid van Ger en Joep via Catsop met afscheid van Rene door naar Elsloo met afscheid van Lei; Marth en Pé.
Een frisse maar zeer plezierige tocht. 135 kilometer (exclusief aanrijden en terug), een gemiddelde van 24 en een kleine 1400 hoogtemeters.

Maak een Gratis Website met JouwWeb