06-05-2012 Verregende rit

Vandaag stond een mooie rit op het programma, echter de weersvoorspellingen voorspelden niet veel goeds. Vandaag ook de eerste keer de start om 08.00 uur. Toch stonden we met 4 man aan de start; Frans J, Frans T, Martin en Harrie. Via Beek, Geverik richjting Oensel. De eerste regendruppels begonnen al te vallen. Zou buienradar dan toch gelijk krijgen? In Schimmert regende het al. Via Klein Haasdal, de Kleverberg af richting Valkenburg. Hier de Cauberg op. Boven op de Cauberg trok Harrie zich het regenjasje aan (spatbordje vergeten), de andere 3 besloten nog te wachten. Boven links af richting Sibbe en vervolgens rechtsaf naar het Rooth. De regen bleef maar doorkletteren en bij de molen trok ook de rest de regenjasjes aan. Het was nat en koud. Dit had geen zin. We besloten maar weer naar Elsloo terug te rijden via Bemelerberg af, Meerssen, Kruisberg op, langs vliegveld naar Beek. Martin reed door naar Neerbeek. De Fransjes besloten met Harrie naar Berg aan de Maas te rijden en via Meers weer terug te rijden. De thuisblijvers hadden vandaag gelijk, maar wij hebben ondanks de slechte weersomstandigheden toch 50 km gereden.....

 

Nadruppelend: Henk was uit macht der gewoonte om 09.00 bij de kerk ... geen man te zien ... oh ja ze zijn om 08.00 vertrokken. Ondanks wat druppels uit de hemel op pad, in Schimmert regenjasje aan, twijfelend .. maar toch door naar Klimmen - Ransdaal - einde links-rechts de Fromberg op - rechts/links oversteken naar Elkenrade - omlaag naar Wijlre - Gulpen - Koning van Spanje op - Kleine Flap af Teuven - Nurop linksomhoog naar de Planck, overgestoken omlaag naar Veurs omhoog Ulvend en via reijmerstok en Valkenburg zieknat naar huis (toch nog 72 km, 550 hm).

 

De volgende 2 weken zijn Harrie en Henk niet aanwezig. Volgende week zou de rit van vandaag herhaald kunnen worden. Frans T krijgt de rit aangeboden voor zijn Garmin. Op 20 mei rijden een aantal de Grenslandklassieker. Stem goed af via het forum!!!!

Maak een Gratis Website met JouwWeb