04-08-2012: Mortier

Mooi weer; dus een drukte van belang aan de kerk. Een behoorlijke groep (Hub, Martin, Lei, Sjra, Mart, Joep, Merwin, Rene, gastrijder Maan en Pé) maakt zich op weg naar Mortier, dat blijkbaar in de buurt van Blegny ligt.
Via Adsteeg en Daalhemmer naar het zuiden, ergens westelijk van Gronsveld een nieuw weggetje naar de Belgische grens. Door een hoop draaien en keren, feilloos zoals gebruikelijk gedirigeerd door Hub passeren we inderdaad diverse malen richtingaangevers Mortier maar het dorp zelf hebben we volgens mij niet gezien. Nieuw in het peleton oer-aelsenaar Maan en Joeps neef Merwin. Martin N was een zeer trotse opa van Saartje geworden en trakteerde een rondje in het bekende café aan de doorgaande weg in Blegny.
Terug via Visé en bij de sluizen nu eens niet naar links de beek over en langs het kanaal verder maar naar rechts. De wegwerkzaamheden enkele kilometers verderop noopten ons al vaker het infietsverbod te negeren. Maar deze keer werden we beslist maar vriendelijk en zonder verdere sancties door de politie teruggestuurd.
Als zoete verrassingen toverde Hub aan het einde nog de Zonnenberg en de Muizenberg uit de hoed waarvoor we dus door Maastricht terugmoesten naar Kanne. Mooie tocht. 
Volgende week zaterdag 11 augustus staat Spa op de agenda, afwijkende vertrektijd, om 08.30 uur.