04-12-2011: Reijmerstok

Voor zondag 4 december hadden wij afmeldingen van Henk en Harrie vanwege andere verplichtingen. Alle andere leden van de tourclub hadden weinig excuus om niet te komen want zaterdag was het echt geen fietsweer. Dus wij stonden dan ook met welgeteld 3 leden, te weten Ruud, Frans en Wil aan de start. Gelukkig had Frans zijn zoon Camiel meegenomen en hadden zij onderweg ook nog buurman Hub opgepikt. Met 5 man aan de start een leuke groep. Camiel heeft het fietstalent overduidelijk van zijn vader en aan Hub kun je zien en voelen dat hij ondanks zijn 65 jaar nog wekelijks 3x traint.
Ruud had nog wat naweeen van zijn valpartij en bleef met Wil lekker uit de wind. Frans stippelde een mooie route uit waarmee we na veel draaien en keren via de Maaskant in Borgharen/Maastricht uitkwamen en van daartuit de lange klim naar Sibbe maakten. Hier ontplooide  Camiel zijn talent door in een lange sprint de ontsnapte Hub te achterhalen. Vanuit Sibbe reden we bovenlangs de Daalhemmerberg, via diverse omwegen, richting Ingber. Bij de rotonde boven aan de Daalhemmer werden we nog getrakteerd op een ‘burn out’  van een oude opgevoerde Landrover die ’en passant’ nog een verkeersbord meenam.
Bij Ingber aangekomen namen we de afslag richting Rijksweg en daarna de afdaling naar Gulpen. Halverwege zouden we rechtsafbuigen om het vals plat naar Reijmerstok te nemen maar Camiel reed in zijn jeugdig enthousiasme de hele berg af en werd dus gedwongen deze weer te beklimmen. De anderen hadden hier geen medelijden mee. Het vals plat naar de rustplaats werd door Hub en Camiel gebruikt als extra training. Frans, Ruud en Wil reden op gepaste afstand binnen hun mogelijkheden naar boven.
In de pauze warden de kwaliteiten van de gasten uitgebreid besproken waarna de thuisreis  werd aanvaard. De gebruikelijke route ten oosten van Maastricht leidde ons weer naar Geulle waar uiteindelijk in een lange sprint langs kanaal, Geulle dorp en kanaal Elsloo werd bereikt in de volgorde Camiel, Hub, Ruud, Frans en Wil. Op de vermoeidheidschaal was de volgorde omgekeerd. Al met al een fijne rit met competetieve rijders die met respect voor elkaar toch samen uit en thuis kwamen (van Wil, onze verslaggever ter plaatse).