30-07-2018: Alken

Volgens verschillende bekende weersinstituten zouden we vandaag temperaturen krijgen van tussen de 28 en 30 graden met in de loop van de dag bewolking. Met dit gegeven, hopende dat de temperatuur niet boven de 30 Gr zou uit komen door de bewolking plus het feit dat er zaterdag een rit overgeslagen is, en  de temperatuur bij vertrek 22 graden aangeeft, krijgt het de goedkeuring voor een ritje.

Wie zijn er aan het vertrek, Sjraar, Lei, Frans P, Ger M en Tine.  Vraag waar naar toe vandaag wordt in de groep gegooid en net op het moment dat we er uit denken te zijn verschijnt Piet C ten tonele. Voorzichtig Piet de route voorgesteld maar gelijk verworpen omdat we geen rekening gehouden hebben met de windrichting. Piet stelt voor Alken met tegenwind op de heenweg en met zoveel mogelijk bosrijk gebied. Zo gezegd zo gedaan  met de vermelding dat de er een aantal van de groep wel van Cristal Alken hadden gehoord  maar geen enkel benul hebben welke richting Alken ergens ligt  laat staan de route weten.  

Klokslag 9 uur wordt het startsein gegeven en met natuurlijk Piet op kop (wanneer eigenlijk niet).  Frans waagt  een poging naast Piet op kop, wat niet altijd meevalt, maar dat moet wel gezegd worden, die positie tot aan de  pauze niet meer afstaat, waarschijnlijk geobserveerd door de mooie nieuwe route met plaatsnamen zoals Spurk, Laar, Beverst, Krijt, Kortessem, Printhagen en pauzepaats Alken, waar we na ca 50 km en om ca 11:30 uur van de welverdiende pauze kunnen genieten. Onderwerpen tijdens de pauze (complimenten voor het terras) natuurlijk de tour en het afkicken hiervan, Tom, en  het verschil tussen, in alle opzichten voetballers en wielrenners. Nadat Tine ons het voorval met Wim J uit de doeken heeft  gedaan, de klok ca 12 uur aangeeft, aanvaarden we met de wind in de rug. Maar met de steeds feller brandende zon zien we op de garmin  dat de temperatuur tegen de 30 Gr aanhikt. Na het vertrek ook hier een aantal plaatsnamen die onbekend in de oren klinken zoals Groot-Straat, Wimmertingen, Krijt en Reitje. Ca 50 km heen betekent meestal ook ca 50 km terug maar nadat we afwisselend netjes naast Piet aflossen zijn we vandaag zonder problemen om ca 13:30 terug op de basis in Elsloo waar de garmin de 34 Gr aangeeft. Hier merk je toch dat bij deze hoge temperaturen, langere ritten en/of veel hoogtemeters die na ca 12 uur eindigen je reservepotje wordt aangesproken met gelukkig vandaag geen eventuele gevolgen vandien. Mannen en Tine  bedankt voor de leuke verrassende rit en tot de volgende ronde.

Afstand= 98 km   Hoogtemeters= 423 mtr    Gemiddelde= 25 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/2892353940