Kort maandagrondje met miezer

Maandag, belooft een bewolkte dag te worden, en dat klopte. En een kleine kans op regen, maar niet nodig om een paraplu mee te nemen, en dat klopt. Een paraplu is lastig, maar een paar van ons hadden voor alle zekerheid toch maar een regenjasje in de achterzak gestoken. En regen hebben we gehad, miezer welgezegd, niet de gehele rit, maar toch vaak, vooral op de hoger gelegen delen van het parcours leek wel. De regenjasjes waren niet nodig.

En wie stonden aan de start: Hub, Frans P, Ger M, Piet en Henk. Hub moest eerder thuis zijn, dus werd een korter ritje. En dan is meestal Partij, bij het gastvrije cafeherberg De Remise, de pauzeplaats. Met Hub en Piet op kop, kregen we de hellingen voorgeschoteld, zoals het op een maandagrit verwacht mag worden: bij de torenmolen van Gronsveld linksaf de Bronckweg op, een vervelende klim die uitkomt bij restaurant de Pastorij van Cadier en Keer. En via-via geraken we in Gulpen voor de Koning van Spanje. De Schweiberg af en aan tafel in de Remise.

Hub, onze routeleider en kenner van alle weggetjes, wisselde allerlei routes uit met Piet die routeleider speelt bij WTC Hendrix Bouw. De rest klapperde met de oren, dronk de koffie, werkte wafels en bananen weg. 

Terug over Eijs, Trintelen ....... Hub nam afscheid in Hoensbroek en de rest onder leiding van Piet geraakte na 78 km en 700 hm terug in Elsloo.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/2948823884

Maak een Gratis Website met JouwWeb