Haaren

Het blijft maar duren de goede weersomstandigheden en dat is te merken om 10 uur aan de kerk op de startplaats van Tc Elsloo.

Complimenten voor de C groep die in aantal de B groep duidelijk versloeg, let wel in aantal. Misschien ligt hier wel een idee ten grondslag om bv een ploegentijdrit te organiseren waarvan de A groep zo wie zo al uitgesloten wordt. Natuurlijk met goedkeuring van het bestuur.

Maar eerst terug naar de waan van de dag en de koppen tellen van de B groep die vervolgens  een vlakke rit naar Haaren, die bij Hub al op de harde schijf stond voorgeprogrammeerd, als doel voorgeschoteld krijgen.

Hub, Mart, Ruud, Ger M, Sjraar, Frans P en Tine vertrekken om klokslag 10 uur bij de vertrekplaats aan kerk waar direct al opvalt hoe stevig de wind in het nadeel blaast en het aantal omleidingen die we moeten nemen ivb met wegwerkzaamheden. Voor Hub geen probleem maar zodra we via wat binnenwegen in Ohe en Laak, Stevensweert en via de Bilt Maasbracht naderen en hier Mart  Frans van  koppositie wil aflossen hij hier resoluut wordt teruggewezen door Tine.

Dit verdient enige uitleg. Mart heeft aan Tine medegedeeld dat zijn vorm vandaag te wensen overlaat (zouden de ritten naar Spa nu toch zijn tol opeisen) en overweegt in Maasbracht zijn eigen richting te kiezen wat ook geschiede, maar eerst na een goed bedoelde uitbrander van Tine te moeten incasseren om van kop af te blijven. Vervolgens nestelt ze zich naast Hub op kop een staat die niet meer af, let wel tegen de steeds feller wordende tegenwind, tot op pauzeplaats Haaren. Op de vraag onderweg of het nog gaat zelf een heel droog antwoord jazeker. Petje af, Tine.

Vermeldingswaardig tijdens de pauze de uitleg van Hub die namens de B groep  contact had opgenomen met B groep fietscollega Joep L . Joep namens de B groep voorspoedig herstel en dat we je hopelijk weer gauw in de groep mogen verwelkomen.

Ook kwam tijdens de pauze de vraag van Hub of we de kortste weg of we er nog een stuk omweg aan vast zouden breien. Iedereen akkoord met het laatste.

Nou denkt natuurlijk iedereen wind tegen gehad dan gaat de terugreis met wind in de rug. Jammer dan, als Hub aangaf naar links en dat gebeurde best vaak, en nu praat op persoonlijke titel, kwam die kl…. wind in de veelal open veldwegen pal op je snuffel. Maar niet zeuren want ook krijgen we, hoe korter we Elsloo naderen, de wind als medestander en sluiten we na met volle teugen genoten te hebben weer  een mooie fietstocht af.  Mannen en natuurlijk Tine, bedankt en tot de volgende ronde.

Afstand = 95 km             Hoogtemeters = 494 mtr     Gemiddelde = 25,5 km/uur

Gps Gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/3079494741

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb