Oudejaarsrit Banneux

Het verslag beginnen met de mogelijke Criticasters de wind uit de zeilen te halen, die het niet zien zitten om een rit zo laat in het jaar naar Banneux te organiseren, hoewel dit binnen Tourclub Elsloo, deze oudejaarsrit al een aantal jaren een traditie is. Tradities zijn er om in ere te houden, punt uit.

Wie zijn de fietsers die deze traditie voor 2018 gestalte willen geven, Hub, Ruud, Piet J, Frans T, Frans P en Sjraar die ons op weg hielp tot in Dalhem.

Nadat vorige zaterdag de rit wegens te slechte weersomstandigheden geen doorgang kon vinden waren de omstandigheden vandaag ook niet al te best, behoorlijk koud, behoorlijk felle ZZW wind en zwaar bewolkt, maar wel met de vooruitzichten dat Pluvius onze inspanningen niet zou straffen maar belonen en zo geschieden. De hele rit wel een op plaatsen nat wegdek maar geen druppel regen van boven behalve voor Hub maar daarover zo dadelijk meer. 

Rustig de kortste weg kiezende in een aangepast tempo, met hier een daar wat hoogtemeters overwinnend, de laatste nieuwtjes uitwisselend en afwisselend naast Hub kopwerk doende, bereiken we de klim naar Banneux, waar iedereen in eigen tempo en gedachten naar boven klimt. Korte pauze, kaarsjes aansteken en de terugreis via de grotendeels zelfde route en stramien, meer dalen dan klimmend dit keer, wind grotendeels in de rug, bereiken we het laatste stuk afdaling door Moelingen naar de welbekende Molenweg waar we iets afwijken van de heen route en Meerssen aandoen. Hier komen we terug op het verhaal Hub die vandaag niet beloont werd om zijn kopwerk maar te maken kreeg met Xoloti (god van de pech) en Pluvius, de eerste die hem een lekke band bezorgde in Meerssen, en de tweede door dat korte oponthoud Hub kort voor thuiskomst te vergezellen met een miezerig regentje. Wetende dat Hub zich hier door niet uit het veld laat slaan blijft namens de  groep alleen nog over hem te bedanken, niet alleen voor de rit van vandaag, maar ook alle ritten afgelopen jaar. Hub een welgemeend bedankt, dat we nog lang van je routewerk mogen genieten. Mannen bedankt voor de fijne rit en hopelijk tot volgende oudejaarsrit in 2019.

We eindigen het laatste verslag van 2018 met iedereen en hun naasten, van TC Elsloo een gelukkig, sportief maar vooral gezond 2019  toe te wensen.

Afstand = 124 km          Hoogtemeters = 1307 mtr          Gemiddelde = 22 km/uur

Gps gegevens = https://connect.garmin.com/modern/activity/3255967778