Stramproy

Alweer een heel eind in oktober, en het blijft maar duren het lekkere fietsweer, maar geen sprake van dat dit gaat vervelen, in tegendeel. Wie zijn de bofkonten van de B-groep die vandaag de vlakke rit naar Stramproy op het presenteerblaadje aangeboden kregen. Te beginnen met Hub B, Frans P, Pe B, Mart C en Tine J.

Als we klokslag 10 uur richting België over de autowegbrug vertrekken nestelt zich Mart naast Hub op kop. Maasmechelen .... Mart nog steeds op mee op kop, we naderen As ... Mart nog steeds mee op kop. Om het verhaal iets in te korten, het kopwerk zou hij niet meer afstaan ook niet in de bosrijke gebieden van As naar Opitter, ook niet door Tongerlo en de geweldige lopende veldwegen tot in Stramproy, bijna 60 km lang met wind tegen maar wel de zon mee (zouden de ritten naar Spa nu toch zijn rendement opleveren in plaats dat ze zijn tol eisen?). Wat een klasbak vandaag, zomaar de anderen zonder moeite de wil opleggen de adrenaline spoot hem uit de oren, of was het stoom?

Tijdens de pauze komt de aap uit de mouw, en wel door het feit dat in de rit van 10 oktober gesuggereerd werd dat door de ritten van Mart naar Spa mogelijk zijn conditie achteruit zou zijn gehold en niet de opkomende griep zijn mindere dag verklaarde. Mart eiste op humoristische, zoals alleen Mart dit kan, rectificatie, hierbij. Nadat de schrijver van dat stuk dan ook tijdens de pauze diep door het stof is gegaan, (hoewel deze er toch van overtuigd is dat het griepje, na nu dus blijkt, maar ook de goed bedoelde uitbrander van Tine hem iets verder in een dipje deed belanden. Sorry Mart), werd in opperste stemming de rit vervolgd via grotendeels Belgisch grondgebied tot Maaseik waar we daarna over de wel bekende nieuwe fietspaden op Nederlands grondgebied start en finishplaats  Elsloo bereikte.    

Resumerend, top 3 vlakke rit met van alles wat oa schitterende bospaden, lange mooie wegen tussen de velden, prima fietspaden en fijne fietscollega’s. Mannen en Tine bedankt  tot de volgende ronde bij TC Elsloo.

Afstand = 100 km          Hoogtemeters = 379 mtr          Gemiddelde = 26,3 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/3096260893

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb