14 nov 2018: Visé alternatief

Zonnig 8 Gr met oplopende temperatuur. Prima fietsweer wat te merken is aan de grote opkomst aan de kerk. De groep van Hub B krijgt als route aangeboden "Alternatief Vise". Volgers zijn Ruud, Sjraar, Mart, Frans P en Pe.

Als de twee groepen gezamenlijk richting kanaalbrug vertrekken volgt na het oversteken hiervan de splitsing en volgt de ene groep zijn rit naar Stramproy en die van Hub richting Geulle en volgt hier het enige minpuntje van de rit. Krijg je niet de regen van boven doet Rijkswaterstaat wel een duit in het zakje in de vorm van een meters lang, kletsnatte modderig wegdek. Eerst rit afmaken en dan fietsje poetsen, foutje bedankt, hoort er ook bij zullen we maar zeggen.   

Hebben het nog niet gehad over wat alternatief inhoud bij Hub, maar als we via de redelijk onbekende route Maastricht en daarna richting Smeermaas aandoen en de doorsteek naar de Lanaye maken lijkt het inderdaad op een normale vlakke woensdag rit.  Denk je na de stuw richting links te fietsen word het rechts over het Albert kanaal, klimmetje genaamd Lanaye Carreay  bleu  gevolgd met een afdaling, die ons  dwingt tot extra waakzaamheid, naar Eben-Emael. Hub die de groep al lang ingeschat had besluit dan ook de achterkant van de Hallembaye als toetje toe te voegen voor we in Vise de pauze plaats opzoeken. Fietsreparaties en de feestavond in verband met het 40 jarig bestaan van TC Elsloo zijn de hoofdmoten tijdens deze pauze. Als we Vise verlaten volgt er een goed lopend stuk tot in Withuis waar we besluiten, mede door het fijne fietsweer, het klimmetje van Mesch naar Moerslag erbij te nemen gevolgd door het klimmetje van Libeek naar Sint Geertruid, dit alles in het tempo dat door iedereen in de groep goed te behapstukken is. Zo naderen via de wel bekende route Valkenburg, om het laatste stuk waar we nog  enkele hoogte meters moeten overwinnen de Stoepert, ook hier gaan we gezamenlijk omhoog om na een in alle opzichten mooie rit weer in Elsloo te arriveren.

Vandaag een rit die alle ingrediënten in zich had van de maandag en de zaterdag ritten, maar wat willen we als fietsers nog meer met dit weer. 

Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

Afstand = 83 km          Hoogtemeters = 658 mtr          gemiddelde = 23,9 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/316073