De weersvooruitzichten waren ongewis, buienradar gaf in haar meerdaagse voorspelling 80% regen, spannend. s'Morgens gaven de radarbeelden echter een dunne wolkenzone die net voor 9 uur passeerde over Elsloo, was wel erg dun want geen druppel gezien.

Aan de start met ons vieren: Frans T, Martin, Silvio en Henk. We kiezen voor een rondje Banholt, eerst met de neus in de stevige wind naar Mesh, kop over kop om het tempo van Martin bij te benen. Het is werken geblazen bij aangename temperaturen, dus een paar tussenstops om eerst de warme muts, dan de handschoenen en een overdadig shirt weg te stoppen. Bij de uitkijktoren boven Mesh een schitterend uitzicht over de Voerstreek, beetje nevel, laagstaande zon, genieten! Kortom, de thuisblijvers krijgen ongelijk.

Pauze in Banholt bij 't Voshoes. De kastelein stond ons al op te wachten ... hij was s'morgens al vroeg naar Aubel markt geweest om heerlijke streekproducten in te slaan voor de keuken. Nog en tip van Silvio, voor als je onderweg je persoonsgegevens nodig hebt in bij een ongeval of zo; een geplastificeerde kopie van je ID en zorgverzekering in het hoesje van de GSM, of als je een doorzichtige hardcover hoes hebt, aan de binnenkant plakken.

De terugweg gaat voor de wind, in de rug dus, en na 61 km weer terug in Elsloo.

de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/3154217185