Een droge dag voorspeld, althans tot in de middag. Degenen die dit buitenkansje willen grijpen, in een periode van grauwheid en nattigheid, zijn er een zestal: Hub, Sjraar, Lei, Piet J, Louwrens en Henk. Heb wordt vandaag een combi-rit, B en C verenigd. We houden het vandaag redelijk vlak, echt iets voor een rit uit de doos van de eerder dit jaar overleden oud routeleider Piet Kicheleer.

De route die Piet steevast koos als het richting pauzeplaats de Remise in Partij ging. Voor de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/3206395684. Kenmerkend: de Vroedvrouwenschool, dwars door De Beitel, en een mooi rondje buitenom Bocholtz en de sportvelden. Zoals gezegd redelijk vlak, kuitenbijters ontwijkend, een tempo wat hoort bij 'samen uit, samen thuis'.

Bij de Remise achter de (koude) kachel, aan een ronde tafel, uitnodigend om iedereen te betrekken bij de babbel .... over het verdwenen kistje met plas-monsters van de schaatsers in 1985. De suggestieve radio en TV berichten van het 'nieuwtje' zet de schaatssters meteen in de beklaagdenbank, verdedigen kan niet, de schade is aangebracht. Het was trouwens een tijd waarin iedereen aan en over het randje bewoog ... nu begin ik zelf ook te suggereren, sorry. Ook nog effe gevraagd naar de aanmeldingen voor de feestavond, loopt als een trein, mooi.

De terugweg linea recta huiswaarts, maar een extra lusje voor Sjraar en Piet, die Hub nog een stuk naar Brunssum begeleiden. De afstand zonder lus, 68 km en 500 hm.

Hieronder een mooie actiefoto uit 2006, oud routeleiders Piet Kicheleer en Ton Stijfs, tijdens de ODS Classic geadopteerd door de SABIC ploeg.

TonenPietODStocht2006.jpg

 

 

De thuisblijvers kregen ongelijk.