Relax ritje via omwegen naar Maasbracht

Nadat er in het weekend het Whats App zich verschillende keren heeft gemeld, blijkt dat het aantal fietser op de maandag van TC Elsloo tot drie is gereduceerd.  Soms zijn het samenloop van omstandigheden dat dit geschied zoals nu het geval is. Als Ger M en Frans P gezamenlijk aan het vertrekpunt arriveren staat hier ook nog Sjraar.

Nadat Sjraar een rit naar Maasbracht zijn voorkeur had vandaag, Ger en Frans zelf ook een rustig kort ritje wel zagen zitten, en hiermee natuurlijk geen probleem mee hadden, en aanzetten voor te vertrekken, verschijnt er in de verte nog iets dat op een wielrenner lijkt. Zou hij zich aansluiten bij de groep, jawel hoor Fred sluit aan. Met zijn vieren dus. Maar uit het niets verschijnt nummer 5, onze Piet C.  Vertrek  met Piet en Sjraar op kop, richting Catsop en Geulle, dit roept wel al enige vraagtekens op, dan de afdaling Slingerberg voelt nog vreemder aan en het voelt helemaal niet goed aan als we Brommelen naderen.  Zouden Sjraar/Piet vergeten zijn dat we naar Maasbracht willen? Gelukkig volgt het commando naar rechts en volgen we iets wat lijkt op de richting die we geplant hebben. Nadat we over de brug van Geulle a/d Maas verder richting Elsloo de weg vervolgen vallen alle twijfels weg, maar toch het zal toch niet zo zijn dat Sjraar het rustige korte ritje in Elsloo al wil afsluiten. Geen paniek Sjraar weet precies wat hij wil, om de afstand van 75 kilometers te bereiken zitten er een aantal omwegen, die bij zijn planning  horen.

Nadat we via de bekende wegen Aasterbeek aandoen volgt hierna weer een mooi stuk omweg, en wel over een kort stuk fietspad, naar Ohe en Laak en Stevensweert alvorens op de pauzeplaats cafe ’t Wiel in Maasbracht te belanden. Prima pleisterplaats.  Na een korte pauze, met niet noemenswaardige onderwerpen, worden de fietsen weer van de slotjes afgehaald voor de terugreis. Ger en Frans wagen een poging om hier enige vorm aan te geven en doen dit richting Berkelaar, Echt, Dieteren, Holtum, Limbricht en Guttecoven. Helaas gaan ze hier behoorlijk in de fout, in plaats van voor het nudistenkamp af te slaan vervolgen ze hun weg met het gevolg dat ze op een terrein terechtkomen dat lijkt op het bosgebied van het EK parkoers in Rosmalen. Met het verhaal dat op het EK Cyclo-Cross gisteren ook niemand rechtsomkeer maakte komen Ger en Frans er ternauwernood mee weg en wordt alsnog ook manmoedig dit vlekje overwonnen, zodat we na een prima vlakke rit met uitstekend fietsweer Elsloo weer aandoen.  Prima rit, prettige fietscollega’s op naar de volgende ronde.   

Afstand = 77 km          Hoogtemeters = 253 mtr          Gemiddelde = 25,5 km/uur

Gps gegevens :  https://connect.garmin.com/modern/activity/3140502681