26-03-2018: Rondje Zuid Limburgse Heuvels

Maandagmorgen, beetje fris, maar belooft een mooie dag te worden. Wie kwamen daar op af: Hub, Mart, Lei, Ruud, Frans P, Piet en Henk.

In het Sickendael gingen we door een mistbank. Pas laat zagen we een paar wandelaars in de mist opdoemen, rinkelende fietsbel, en plots zagen we een hondje aan de riem door de lucht zwieren naar veiligheid. Was gelukkig een klein formaat pukkie, hoop dat ie met de schrik vrij is gekomen, en natuurlijk ook de dames. Zo maak je nog eens wat mee. Piet nestelt zich naast Hub op kop, en de rest volgt gedwee. Bij Bemelen gaat Lei z'n eigen weg, kiest een wat vlakkere route. De rest vervolgt kris-kras door het Zuid Limburgse land, en als traktatie een paar mooie klimmetjes die niet zo vaak aan bod komen, zoals "t Schoor" (prijsvraag, wie weet waar dit is?), de "Dikkebuiksweg" (en wie kent deze?). Bij Bosschenhuizen treffen we clubmaatje Wim met overbuur Frans, een kort geanimeerd babbeltje, en verder naar de pauzeplaats. Ook hier een puzzelvraag, kijk naar de foto, waar is deze genomen, en waarom die verbaasde blikken ?

De pauzepraat gaat over binnen - en buiten bandjes en buitenkansjes. Welke band is goed, welke nog beter, welke goedkoper en waar dan wel. En is het de moeite waard om en banden inkoopcombinatie te starten. Kan, maar dan moeten eerste de neuzen gericht worden. Lange of korte ventielen ? De Conti 4000S ... of de Schwalbe Durano Plus of ...? Met een rood of blauw of wit biesje ? Vouw of draad? Tubeless ? En wat is de korting bij het bestellen van een groter aantal? We zijn er niet uitgekomen. Mooi onderwerp voor de jaarvergadering.

De terugweg via Schin op Geul, Walem en we laten Hub pas los in Spaubeek waar de groep de mooi geasfalteerde Hobbelrade als toetje neemt.

Na 75 km en 700 hoogtemeters mooi op tijd weer thuis ........... om het gras de eerste maaibeurt te geven.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/2581331885

Tot vrijdag, jaarvergadering, bij de Dikke Stein.

 

Remise-1.jpg