21-01-2018: Afspraak op de minuut

Zondag 21 januari 2018 en het was aardig koud, zo tegen het vriespunt aan. Maar het goede nieuws was dat het eindelijk droog was, na dagen van storm, regen en natte sneeuw.

Tijd om weer de benen te strekken. Slechts 4 personen aan de start. Esther, Piet C en de beide Frans-en. Diverse afmeldingen kwamen voor 9.00 uur al binnen ivm met allerlei dagelijkse beslommeringen.

Op deze zondag had Silvio de vaste A-groep deelnemers ook uitgenodigd op zijn verjaardagfeestje dat vroeg in de middag zou beginnen. Dus het moest een kort ritje worden om op tijd op zijn feestje te zijn.  Afspraak was om 11.45 uur weer thuis te zijn.

Via Beek, Genhout en Schimmert richting Valkenburg.  Hier en daar was het oppassen geblazen ivm gladheid. Dus de snelheid werd waar nodig getemperd. Om warm te blijven toch enkele “colletjes” gepakt. Van Valkenburg óp naar Margraten, Scheulder en via Gulpen richting Banholt voor een warme kop koffie.  Aangekomen in Banholt moest een fietser van een ander clubje zowaar van de fiets geholpen worden omdat hij aardig bevangen was van de kou. Frans J. trakteerde omdat hij onlangs de 65 had aangetikt. Na een korte pauze via Valkenburg weer huiswaarts. In Valkenburg lieten wij Piet C achter want hij wilde nog graag  wat extra km-ers maken. Precies om klokslag 11.45 uur waren we weer terug in Elsloo.

Een kort ritje van 57 km, 535 hoogtemeters en een gemiddelde van ca. 23 km.  Ook weer de nodige calorieën verbrand zodat deze weer met een gerust hart aangevuld konden worden op het feestje van Silvio.

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb