12-03-2018: Aubel met linkshandigen

Maandag 12 maart belooft een mooie dag te worden, rest van de week koeler en natter, fietsen dus. En dat doen vandaag Hub, Pe, Frans P, Piet C, Henk, Lei en gastrijder Jan C. Lei zou z'n eigen route rijden om weer conditie op te doen.

Hub had Aubel op het vizier staan, en wilde ons alvast laten wennen aan het komende seizoen, maar dat wisten we nog niet. Dat merkten de volgers tot hun verassing toen in Warsage het stuur van Hub naar links ging, richting La Heydt. Gelukkig in rustig tempo omhoog, boven hergroeperen en verder afdalend naar Neufchatteau. Schitterende uitzichten op het dal naar Aubel, een traktatie!! Beneden in het dal van de Berwine weer omhoog naar Charneux en dan nog een paar hobbels tot aan de pauze in Aubel. Hier nam Jan afscheid, moest eerder thuis zijn.

Het gesprek kwam op een of andere manier terecht bij de lagere schooltijd. De fijne en minder fijne herinneringen, zoals de linkshandigen die met zachte maar vooral ook harde hand hun schrijfstijl moesten aanpassen. En toen bleek, drie van ons 5 was zowaar linkshandig. In het normale leven is zowat 15 % links, in ons fietsgroepje 60%, vreemde vogels.

Terugweg met twee minder bekende weggetjes, eerst achterom het slachthuis (Hellestrop - Tossem), en daarna binnendoor Remersdaal via weggetjes met mooie namen als Popelpoel en Vrijthof en Rozengaerden naar de weg richting de Plank.

Een mooie, voor de tijd van het jaar uitdagende, tocht met dank en een een flinke pluim aan onze routeleider Hub. Voor de statistiek: 85 km met 850 hm en hier de route:  https://connect.garmin.com/modern/activity/2551518138