08-01-2018: Ubach Palenberg

Alweer de derde clubrit in dit jaar, en weer een droge dag. De regen heeft plaatsgemaakt voor een straffe en frisse noord-oostelijke wind. De groep zet dus de steven naar het noord-oosten om in ieder geval op de terugweg van de wind te profiteren. Captain Hub stelt voor om naar Ubach Palenberg te gaan, Die "we" zijn: Mart, Pe, Piet C en Henk.

In de route naar Ubach Palenberg zit steevast de Rode Beek, ook nu weer. Maar wel weer een andere aanloop, we zien de naambordjes van Kelmond - Hobbelrade - Wolfhagen - Hagendoornweg - Hillensberg - Susterseel - Gangelt -> Rode Beek. Een naam die blijft hangen is Windhausen, ook hier houdt de wind thuis. En uiteindelijk voor de koffie in Ubach Palenberg.

Ons vaste adres Bakkerij Mertens zat tjokvol, door naar bakkerij Plum voor een kaenchjen kaffee. Het gesprek ging via bruggetjes van voegen naar vensterbanken naar impregneren naar brillen van Specsavers en andere ketens.

Retour langs de Teverner Heide, langs golfbaan Brunssum en een culturele tussenstop op de grens van Merkelbeek en Broenssum: de kerststal bij de kerk van ClemensDomein. Een mooi knus kerkje, 'n boeiende historie, een ontmoetingscentrum, zeker een bezoekje waard.

Terug in Elsloo na 80 km, Hub bedankt voor de mooie tocht, weer vol verassingen.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/2422053858

93D013EA-26C7-4C56-965A-C83C9ACA790B.jpg