02-04-2018: Slavante en Zonneberg

Tweede paasdag rit, 2 april, dus geen grapjes vandaag, ook al gaan we naar Maastricht. Dit doen we met 6 starters; Wil, Frans J, Martin, Piet, Silvio en Henk. Zoals gezegd staat Maastricht genoteerd, en wel de Zonneberg. Het is de overgang naar het zomerseizoen, sommigen met de winterfiets met bredere banden, anderen nog niet helemaal in conditie, dus op elkaar letten voor het tempo, signalen geven naar voren. Dit past mooi bij de veiligheidsdiscussie in de ledenvergadering, de koprijders geven signalen bij paaltjes, gaten, en zo. En daarachter geven ze het door. En het moet gezegd, de signalen vlogen heen en weer. Soms kregen de kopmannen niet eens de tijd .... en vanuit achteren werd alweer geroepen "tegen". Wat zullen de mensen denken als we zo langs komen schreeuwen.

Zo gaan we over de Molenweg achter M'tricht door naar Gronsveld en binnendoor via Eijsden richting de brug over de Maas bij Moelingen, en weer noordwaarts naar de sluis van Ternaaien, de Rue de Collinet af en aansluitend de Maasboulevard tot voorbij de Enci. Hier nog een tip: een voormalig pakhuis van de Enci is omgetoverd tot een Theater AINSI, dependance van Theater 't Vrijthof. Kijk maar eens op het programma, theater, muziek en kindervoorstellingen, een aanrader. En dan de klim van de dag, in twee etages omhoog naar de kop van de Sint Pietersberg, eerst de haarspeldbochten naar Landgoed Slavante, dan door het poortje naar de voet van de Zonneberg.

Pauze genoten bij Brokamp in Kanne, en ons verbaasd over een plakaat aan de muur, aan een punaise, getiteld "Beteugeling van de dronkenschap", gedateerd 14 nov 1939, uitgevaardigd door koning Leopold III. Grappig, tot je leest dat bij openbare dronkenschap je kans loopt op een boete van 15 tot 25 Euro, was België toen al aan de €?? Is dit een 1 april grap? lopen ze in België een dagje achter?

Terug door Maastricht, en rond kwart over 12 weer op het honk, na 65 km en 320 hm en 25 per uur.

Enne ...... komende woensdag weer onze eerste avondrit!

de route:  https://connect.garmin.com/modern/activity/2596319249

Dronkenschap.jpg