Vandaag tropische temperaturen na de middag meer dan 30 Graden. Maar een wielerbacterie heeft hier geen boodschap aan,

zodoende waren er 9 leden van de B groep van Tc Elsloo die schijnbaar/blijkbaar met deze bacterie zijn besmet.

Tine J, Pe B, Ger M, Hub B, ChriS B, Frans P, Ruud L, Joep L en Sjraar v H waren de vertrekkers die zich hadden verzamelt aan de kerk.

Na kort overleg waarbij volgens de groep aan twee voorwaarde moet worden voldaan, namelijk 1 = rustige niet te lange rit, 2 = liefst rond 12 uur weer terug zijn.

Met deze gegevens en de WhatsApp van de voorzitter, vooral rustig te rijden, plus het feit dat we hier met een slimme groep te maken hebben ,want verstand komt met de jaren zeggen ze, en dan ook nog Hub hebben die bijna altijd wel een oplossing voor een rit voorhanden heeft. Vandaag koos hij een ritje door het bosrijk gebied van Belgie namelijk As naar Opitter . Moeten we het rustige begin de schuld maar geven dat er op het fietspad van de Europabrug de snelheid helemaal terug viel , veroorzaker en leegloper. Gezamenlijk effe aanpakken en snel weer op pad tot er net voor As weer een gil klonk lek, ook hier weer gezamenlijke maar iets minder snelle aanpak. Omdat deze oponthouden ten koste kan gaan van voorwaarde no 2 lossen we dit maar op door er geen pauze te plannen.

Gaande de rit naar Opitter word het duidelijk dat we nu toch in tijdnood komen en gaat het tempo toch iets de lucht in(sorry voorzitter).

Nadat Hub in Roosteren de groep heeft verlaten koersen de andere 8 leden gezamenlijk via het nieuwe fietspad van Roostern, IllIkhoven, Obbicht, richting Elsloo waar we iets over 12 uur zonder problemen aanlanden met de constatering dat Chris dit moeiteloos meefietste. Bedankt mannen en Tine voor de leuke rit en tot de volgende ronde.

Afstand= 72 km Hoogtemeters= 242 mtr Gemiddelde= 26,4 km/uur

link: https://connect.garmin.com/modern/activity/2879794356