Lions Sponsortocht - Info

Wij als Tourclub Elsloo verzorgen al een paar jaar de fietsende begeleiding van de Lions sponsor toertocht. Dit jaar is de tocht op zaterdag 14 september 2019. Een aantal van jullie hebben al eerder meegedaan.
Er zijn 9 rijders nodig, het zou fijn zijn als we dit weer kunnen fiksen dit jaar.
Geef je op, noteer de datum op de kalender.
 
Meer info over wat dit betekent voor ons:
  • Organisatie door de Lions club, zij zorgen voor volgauto's, portofoons, motards, mechanikers, prima verzorgde lunch. Wij zorgen voor de fietsende begeleiding.
  • Drie niveaugroepen A-B-C van 30-60 fietsers, wij zijn er voor de B (gem ca. 23,5 km/u) en C groep (gem ca. 20 km/u). De A groep (gem ca 27 km/u) wordt door anderen begeleid.
  • Elke groep wordt geleid door motards, die zorgen voor de route - ze wijzen de weg, veiligheid, houden verkeer tegen, bij stoplichten kunnen we doorrijden, perfect.
  • Wat doen wij: twee kopmannen die zorgen voor het tempo, twee rijders achteraan die de staart van de groep in de gaten houden. Via portofoons wordt contact gehouden, de leiding ligt bij de volgauto die per portofoon contact heeft met de koprijders, de staartrijders en de motards.
  • Bedoeling is dat we de groep bijeen houden, de kopmannen krijgen via portofoon instructie om te dimmen of te stoppen om de groep weer bijeen te krijgen (bv boven op beklimming, vals plat, pech).
  • Er wordt per groep gestart, als eerste de snelle A groep. De eerste 20 km kunnen rijders zich laten afzakken naar de volgende groep.
  • Startpunt dit jaar is het Shimano Experience Center in Valkenbug, lunch bij cafe Modern in Teuven. Perfect verzorgd. 
  • Huishoudelijk:
    - vertrek kerk Elsloo, met de fiets, stipt 07.45 uur.
    - in clubtenue voor de herkenbaarheid
    - Moeten om half 9 in Valkenburg zijn. Daar afspraken, instructie portofoons, etc
    - we kunnen rugzakje met handdoek en trui en zo bij vd Valk achterlaten of in de volgauto
    - uitgebreide lunch, vertrek daar ca 14.00
    - rond 16.00 weer terug in Valkenburg, hapje en drankje en afscheidswoord, afsluiting 17.00 uur.
  • De typische afstanden, hoogtemeters en snelheid:
               ​​A-groep: totaal ca 115 km, ca 1800 hm, ca 27 km/u
               B-groep: totaal ca 100 km, ca 1500 hm, ca 23,5 km/u
    ​           C-groep: totaal ca 80 km, ca 1100 hm, ca 20 km/u

 

Kenmerken:
- C groep: heen Geulhemmerberg en Cadier en Keer om te selecteren, Neufchatteau en Aubel. Terug Grote Flap, Schweiberg.
- extra uitdaging B: heen Mons de Bombaye, Mortier. Terug Kleine Camerig.
- extra uitdaging A: heen Bolland, St Jean Sart, de Plank. Terug Camerig, Mheerderlindje, Eckelraderweg.

Afstanden:
A-groep: totaal 66+54=120 km en 1070+750= 1820 hm (vorig jaar 118 km en 1850 hm)
B-groep: totaal 56+46= 102 km en 810+640=1450 hm (vorig jaar 103 km en 1430 hm)
C-groep: totaal 46+38=84 km en 520+480=1050 hm (vorig jaar 84 km en 1140 hm)
 
De links: