6-5-2018: Wapperende kazuivel

Eerste zondag in mei, vanaf vandaag half uurtje vroeger uit de veren en op de fiets. Nog beetje fris bij de start, maar zomerse sferen beloofd, wordt vandaag 25 graden. Wie zijn er: Frans T, Piet, Wil, Harrie, Martin, Francien, gastrijder Rob en Henk. We gaan naar Gravenvoeren, pikken effe het klimmetje van Vitchen en via Teuven naar de Grote Flap. Onderweg wel een lekke tube bij Martin, de klus wordt snel gefikst door Piet en Martin, en het onverslaanbare fietspompje van Frans. In Teuven, tegen tien uur, klinken de kerkklokken, kerkgangers stromen toe en .... we kunnen onze ogen niet geloven ..... op het trottoir, met snelle pas, de pastoor met wapperend kazuivel lijkt zich uit de voeten te maken. Of is ie z'n preek vergeten, ligt nog op de keukentafel in de pastorie? We zullen het nooit weten. Boven op de Grote Flap, bij het monument verzamelen. Ter nagedachtenis van de oorlog slachtoffers, ook degenen die zijn omgekomen door de dodendraad  in de eerste WO. Kijk maar eens op de link, 2000 Volt stond erop, geen flauwekul. Hier een link naar wat de dodendraad met wielrennen te maken heeft.

Pauze in Mechelen, overlegd over de lange tocht dit jaar ivm ons 40-jarig jubileum. Voorkeur was een rit vanuit Elsloo, op een zondag, Eupen of zo, er volgt een mail met datumprikker. Wat verder opviel, bij de fietsen stalling, waren twee vermogensmetertjes op de trappers van een fiets, kost een aardige duit. Ideetje voor vaderdag.

Terug via een omweggetje over de Fromberg. Martin was weer de pineut, na de steek die hem een lekke band opleverde, nu een prik van een wesp die z'n helm was binnengeglipt. Oproep: weet iemand een oplossing om wespen buiten de deur te houden? Mooi kwart na 12 weer thuis, na bijna 80 km en ruim 780 hm.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/2678387867

     

Maak een Gratis Website met JouwWeb