27-06-2018: Imstenrade andersom

Woensdagavond, warm en zwoel. Met vijf man aan de start: Frans T, Silvio, Wil, Tim en Henk. Voor vertrek werd de uitslag van Duitsland-Z-Korea bekend, eerst op verkeerde been gezet door Tim, de doelpunten vielen in de blessuretijd, we dachten meteen 'Duitsland komt weer goed weg', maar nee hoor, dit keer zwijnden de Koreanen. Vanavond de samenvatting en commentaren kijken op ARD.

Vertrokken met als doel Trintelen, maar gaande de rit veranderde het plan. Bovenop de kop van de Huls niet omlaag naar Simpelveld, maar linksaf de Molsberg af, naar de Imstenraderweg en op zoek naar de Vroedvrouwenschool en omlaag naar Benzenrade, omhoog over de Daelsweg weer naar Ubachsberg. Silvio trakteerde ons nog op een kwart turbo-rotondetje bij kasteel Reijmersbeek. Dik in het Limburgse nieuws laatste tijd, een stokoude acte blokkeert de aanleg van de turborotonde, het losgeld is 13 mln. De wikipedia pagina zal binnenkort wel bijgewerkt moeten worden.

Wat valt er meer te melden? Silvio sterk als vanouds, de vakantie heeft 'm goed gedaan. En Tim ging met speels gemak mee, voorop vaak, ondanks z'n weinige km'ers dit jaar. Wil maakt er een trainingsrit van voor Amstenrade-Ettelbruck laatste weekend van augustus, beheerst voorop bij de klimmetjes, op de rechte stukken op interval vaak de turbo erop. De rest voelt vooral de benen.

Na 65 km, 540 hm en 26,2 moe en voldaan weer in Elsloo.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/2809149790