27-05-2018: La Heijdt en Aubel

Zondagmorgen, het wordt warm maar ook kans op een onweersbui. We zien wel waar het schip strand. Aan de start het vijftal Piet C, Frans J, Wil, Silvio en Henk.Thema: voorbereiding voor de klim meerdaagse in de Eiffel en de Lions sponsortocht.

Op naar de Voerstreek, drukte van jewelste aan wielrenners, bordjes van Limburgs mooiste, de doorsteek van Mesh naar Gravenvoeren ligt nog steeds open, op naar Warsage en de klim naar La Heijdt. In stevig tempo, althans naar mijn gevoel, gaan we omhoog, ieder voor zich. Op gegeven moment zie ik een schaduw achter me, wie is dat? geen geluid, geen gekreun, geruisloos steekt Piet me voorbij in een soepel ritme. Hoe ouder hoe beter lijkt het, dit geeft de burger moed. Verzamelen, hartslag synchroniseren en verder. Boven oversteken naar Neufchateau, maar dat laten we rechts liggen, de steile omlaag, beneden de weg naar Val Dieu oversteken en omhoog door het Bois de Mauhin, verderop linksaf en omlaag naar Val Dieu. Oversteek en geleidelijk op naar Aubel. De wateroverlast laat ook hier de sporen na, rechts van de weg is men bezig met een 'zinksloot', ze graven de sloot een meter uit, gooien die vol met grind, ben benieuwd of en hoe het werkt. In Aubel langsaf de wekelijkse markt en aan de welverdiende koffie en wat gebabbel. Henk trakteert, is kersverse Opa van Elin.

Terug via de normaalroute, wel een onbekend mooi weggetje achter het slachthuis door, met de mooie namen Slagboom - overgaand in Helle Strop - bij de boer zowat over het erf en linksom de kuilvoer silo waar de naam overgaat in Tossem, en we licht klimmend uitkomen op Hagelstein, klimmend naar het kruispunt waar we oversteken naar de Plank. De rest is bekende kost ... in Margraten is de weg zeikenat van een regenbui .... afdaling van de Sibbergrub worden we naar de kant van de weg gedwongen door een trits van misschien wel honderd motoren, met stoere mannen en vrouwen op de buddyzit ... door de week braaf achter het buro maar nu met (plak?)snor, stoppelbaard, dikke buik, leren jasjes .... maar wel braaf op een rij, met respect voor andere weggebruikers, handjes op ter verontschuldiging voor de overlast. Kort daarachter volgt een groepje snerpende Zundapps. Maar wij met onze fiets verder, de benen doen zich voelen bij mij, die van Frans en Wil zijn nog top, Silvio zet er tussendoor een paar sprintjes in om aan te klampen. Mooi op tijd weer in Elsloo, na geschat zo'n 80 km en 800 hm (mijn Garmin accu was leeg).

Volgend weekend is een selecte groep drie dagen in de Eiffel voor de jaarlijkse klim meerdaagse. Voor de thuisblijvers een ritje naar Pietersvoeren.

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb