24-06-2018: Via Cadier na Bochus, veel uitlaatwalm

Slechts 4 man aan de start vandaag, Piet (2x), Frans helaas (1x) en ...................... Eerste gespreksonderwerp behoeft geen nadere uitleg, hoe-wat-waarom is dan de discussie, maar ook lering uit het verhaal, “shit happens”.  Normaal komt na de klokslag nog iemand erbij, deze keer niet, hoewel, Richard dus weer eens present (moet trainen voor de classic, stok achter de deur, nieuwe Polar conditie meter helpt ook). De bedoeling was Henk te verrassen, maar dat is niet helemaal gelukt. Via Catsop, op naar Bunde, afdaling al wat meer remmen dan normaal, zit toch in je hoofd zo’n voorval. Piet senior bepaalt de route vandaag. Zie daar, we passeren Maastricht via de nieuwe brug over de A2, rijk aan kleine steentjes die je bijna in de ogen spatten, maar oké, wellicht pas nieuw gemaakt, dus niet zeuren. Via wat bijzonder slingeren komen we uiteindelijk op de vertrouwde weg richting Eijsden.
Echter bij Heer, gaat Piet richting Cadier en Keer langs de Jeugddetentie plek (als ik het goed heb). Boven in Cadier en Keer zien we even alle Villa’s, maar de bedoeling was geloof ik toch de afslag bij “Der Mathieu”, hier weer omlaag, wederom met handjes aan de remmen, want een paar oldtimer tractors hadden de volledige weg nodig, qua breedte, en qua dieselwalm. Iets wat later in een andere variant nog eens terugkeert. Veel te vroeg in Banholt, dus door naar Bocholtz, eh wat, oké Richard denkt, Piet vergist zich vast, maar Reymerstok omlaag met hoog tempo, dan naar Gulpen, en wie zien we daar opeens naast ons, een andere A rijder meldt zich op het toneel die net te laat was blijkbaar, Wil. Top, met 5 man kan de nieuwe coureur nog beter uit de wind blijven, goed zo. Volgens Piet zijn thermometer was het maar 12 C, dus binnen zitten in Bochholtz. Korte broek thermometer geeft echter minimaal 15 plus aan bij Frans en Richard (meteo Maastricht geeft voor Piet een archief om meters eventueel te ijken), maar een en ander kan ook aan het fysiek gestel liggen, om het netjes te zeggen, dwz de een houdt de warmte wat beter vast dan de ander (tenminste Frans en Richard waren het hier wel over eens) .
Blijkbaar was er een Tour de Limburg van de Kreidler brommer club, want ze waren voltallig aanwezig op ons parcours. Helaas prikkelt het je keel nogal, zeker bergop op de Fromberg, alsof je in Shanghai bent so to say ... Wil mompelde iets van Trintelen, maar de bedoeling bleek te zijn via Fromberg, dan naar Trintelen, bij Ransdaal nog even wat heuveltjes erbij .. en via Aalbeek nog zo’n pukkeltje aan het eind, een goede conditie training dus. Wil hield de vaart er subliem in, vandaar alsnog een gemiddeld van 25 km per uur, 82 km en 600 hm. Bergop was het een uitzonderlijk compact team deze keer, super rit dus, speciale vraag voor Henk, wie was er nu het eerste boven bij Keuken Carmen na 85 km . Tot volgende week, en beterschap aan de ontbrekende coureur... (hopelijk biedt dit verslag een beetje leesplezier).