19-05-2018: Flap op en af naar Gemmenich

Omdat de vaste en vrijwillige verslaggevers van de B-groep nogal wat verhinderd zijn de afgelopen weken; bij dezen een surrogaat mini verslag. Reden is dat de route van vandaag een zeer aangename maar toch uitdagende was.

Deelnemers: Hub, Sjraar, Lei, Ruud en Pé.

Het weer: bewolkt, fris (14-16 Celcius), soms pittige wind N/O 3

Via Schimmert, Hulsberg, Schin op Geul, Wittem de Schweiberg op. Vervolgens Kleine Flap af en Grote Flap omhoog (daar kwam ons Wim J tegemoet met overbuurman Frans .... blijkbaar fietsles was aan het geven hoe Alpencols te bedwingen) naar Gemmenich waar gepauzeerd werd onder genot van koffie en met uitzicht op een grote TV trouwerij (Har en Meg) en uitzicht op een tot tranen bewogen duo madammen.

Reden om niet lang te blijven hangen en snel door naar het drielandenpunt (drukte van belang met wielerfanaten uit Holland). Binnendoor via Holset en Lemiers naar het mooie Mamelis.

Vervolgens leidde Hub ons naar het natuurgebied tussen Terworm en Ten Esschen en na Wijnandsrade nam hij afscheid in Terstraten (heeeel veel oude fiatjes 500 en topolinos) maar niet na ons de nodige aanwijzingen had gegeven om goed in Elsloo te komen.

Komende weken zijn er nogal wat mensen op vakantie dus laten we tijdig via Whatsapp afstemmen hoe en wat.

Speciale vermelding voor Lei die aan een bewonderenswaardige inhaalslag bezig is na een periode van lichamelijk malheur. Complimenten Lei!! Wat dat betreft leek hij op de wederopstanding van Froome die vandaag de Giroetappe naar de Monte Zoncolan won.

Het was een inspannende rit maar erg afwisselend doordat Hub ons weer over wegen liet fietsen waar we al lang niet meer waren geweest en vreemd genoeg voel je door die afwisseling de hoogtemeters dan veel minder. En mede door goede saamhorigheid heeft iedereen er weer maximaal van kunnen genieten.

De statistieken: 93 km en 1150 hm.

Hier de route:  https://connect.garmin.com/modern/activity/2711367515

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb