16-07-2018: Aubel

Tropisch warm waren de vooruitzichten en voor vandaag zelfs boven de 30 Gr.  Sommigen kunnen hier goed mee omgaan, anderen hebben het hier wel wat moeilijker mee.

Wie hier vandaag blijkbaar goed mee om kunnen gaan waren Ruud L, Lei J, Ger M en Frans P.

Nu vraagt temperatuur van boven de 30 Gr natuurlijk om een verstandige aanpak, zodoende werd in onderling overleg, de voor en tegens afgewogen en werd een rustig collectieve, niet bovenmatige kilometers en hoogtemeters als oplossing aangedragen. Vervolgens werd Aubel als doel gekozen heen via de Molenweg tot Mesch en zo door Voeren, Weerst, Mortroux, Val-Dieu en terug langs het slachthuis en De Planck.  

Buiten de oplopende temperatuur weinig tot niet veel te melden, alleen dat over het algemeen de meeste wielrenners een hekel hebben aan tegenwind, maar de tegenwind die wij hadden vanaf De Planck als een zege ervaren werd. Grootste verdienste vandaag dat iedereen het als een leuke en gedoseerde rit heeft ervaren. Mannen bedankt en tot de volgende ronde.

Conclusie: Onder tropische temperatuur fietsen wel mogelijk. Dit alles onder/ met verstandig beleid, plus vroeg vertrekken geen overbodige luxe is.

Afstand= 80 km     Hoogtemeters= 570  Gemiddelde= 24,1 km/uur

Gps gegevens : https://connect.garmin.com/modern/activity/2855716307