02-05-2018: Punch in de benen

Woensdag avond, zonnig maar fris windje, met vijf man aan de start Frans T en J, Silvio, Harrie en Henk. Harrie en Silvio waren de eersten, lekker samen op het bankje voor de kerk, babbelend en goed bezig. Over een maand, weekend 1-2-3- juni staat de heuvel driedaagse op de lat, een paar weken later 16 juni de Lions tocht, werk aan de winkel om op tijd 'in shape' te zijn.

Daarom een paar hellingen om de kuiten te pijnigen, alle adertjes te doorbloeden, en de longblaasjes te testen. Doel is Ulvend. Bijna linea recta naar Banholt, onderweg de Sibbegrub, door naar Terlinden, kort maar wondermooi klimmetje naar en door Scheyberg, glooiend naar de kruising bij Ulvend en daar links naar De Plank, bergaf Maartensvoeren en Ulvend op. Op de terugweg een bult die we meestal links of rechts laten liggen, vanuit Noorbeek door naar Mheer ligt de taaie Grensheuvel.

Opvallend vandaag opnieuw de ontmoedigend frisse en taaie en sterke S, en ook nog alles vanuit het zadel, chappeau. De ene Frans die op z'n winterfiets met bredere bandjes prima volgt en in de klim als een duivel uit een doosje een stevige punch plaatst en iedereen achter zich laat, en de andere Frans die niet loslaat en met speels gemak de hoogtemeters verwerkt. En Harrie die achter de schermen hard aan z'n vorm werkt, en regelmatig ook een punch produceert en voorbij komt stoempen. En dan heb je nog de stervelingen die het vooral van regelmaat moeten hebben en de punch aan anderen overlaten, ieder het zijne.

Via Bergenhuizen  en .... Welsden retour Elsloo, na 67 km en 750 hm.

PS zondag het zomerprogramma, start dus om 08.30

En de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/2668802720

Maak een Gratis Website met JouwWeb