01-07-2018: St Andre

Het wordt weer een warme dag, een paar afmeldingen, maar toch met een handvol aan de start: Frans T, Martin, Piet, Richard en Henk. Frans was bij Frans op bezoek geweest, fijn te horen dat het de goede kant op gaat.

Zuidwaards naar Maastricht, over de Groene Loper, via Withuis naar Berneau, daar rechts richting Visé, maar al snel scherp linksomhoog naar en door het mooie gehuchtje Mons richting Dalhem. De rotonde ligt open, maar je kunt er langs, doen wij ook en links/rechts Chenestre. In de klim naar St Andre ieder op eigen tempo omhoog, voorbij de kerk rechts - rue tres degradee - en ter hoogte van Blegny pakken we de weg van Battice en vliegen omlaag voor de koffie in Moulingen, bij de kersverse vlot babbelende Maastrichtse kastelein. Hier treffen we Fred en Ger, van rondje Herstal. De kastelein bleek ook een fervent fietser, was goede bekende in Mallorca, viel bij Fred in goede aarde. Nog wat nagepraat over de vervelende val van Frans. Oorzaak mogelijk een fiets die in de slinger raakt bij een bepaalde snelheid, heet ook wel 'shimmy' of 'high speed wobble'. 

Terugweg krijgt Richard het op z'n heupen, redelijk vlak en op de macht op kop, afgelost door Martin. Paar keer moeten temperen om de groep bijeen te houden (collega's, bedankt!). Na 80 km, 650 hm en 25,6 mooi op tijd weer terug op het honk.