28-05-2017: Grote Flap en Camerig

Zondagmorgen, om negen al bijna 20 graden, zonnetje, belooft mooie dag te worden. Bij de start werd daarom beetje lachend gewezen op de ass-saver onder het zadel bij Henk ... wacht maar eens af. Een mooie opkomst; Martin, Frans T en J, Piet, Richard, Silvio, Esther, Thei en Henk.

We gaan weer een stuk van de Lions sponsortocht voorrijden, op naar het Drielandenpunt. Al snel trekken de wolken zich samen boven ons hoofd, in Hulsberg de eerste druppels, het wordt donkerder, achter me wordt gemompeld om te schuilen onder viaduct, doen we en al snel barst de hemel open, met bliksemflitsen en donderslagen gratis er bij. Had je nu maar een ass-saver gehad .. haha. Het duurt maar kort, en de reis wordt hervat. De warmte is uit de lucht, heerlijk. En zo naar Gulpen en via Beutenaken naar Slenaken en Teuven. Grote Flap, verraderlijk op-en-af via Sippenaken naar Gemmenich en de Vaalserberg op en af, en de Camerig op vanuit Vaalsbroek. Daar besluit Richard via Vijlen af te korten naar pauzeplaats in Mechelen, om daar alvast een tafel veilig te stellen voor ons. De klim naar de Camerig gaan Silvio en Esther als een trein omhoog, in Bommerig kruisen we de rijders van de Grensland tourtocht en kunnen nog net roepen naar Ger en Fred die ons in een bocht tegemoet komen.

Richard wacht ons al op bij pauzeplek De Oude Brouwerij in Mechelen. Over een maand zitten we in de Alpen, onze klim-driedaagse, en 17 juni meehelpen bij de Lions sponsortocht. Afstemmen en afspraken maken over taakverdeling en trainingsritten. Vanmiddag is hiervoor een groepsapp verstuurd.

Terug via de normaalroute, terug kwart voor een, na 85 km, 1050 hm en 25,4 gem.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/1764174944