27-08-2017: Vise - Aubel - Banholt

Het regent, via de app, al vroeg de nodige afmeldingen voor deze zondag. Wil, Richard en Henk hebben gisteren het beste van hun kunnen al gegeven tijdens de jaarlijkse ODS-Classic. Richard noteerde niet minder dan 140 km en Henk deed er nog een schepje bovenop met liefst 160km. Chapeau!! Frans T liet nog even weten dat hij het niet zou redden om zondagmorgen  aanwezig te zijn na zaterdag Max verstappen naar een 5e startplek te hebben zien rijden in Francorchamps. Jammer dat Max zondag na 8 ronden met motorpech (wederom) weer eens is uitgevallen. Tevens ook nog uit betrouwbare bron vernomen dat Silvio weer aan het fietsen is en zich via hoogtestages aan het voorbereiden is om weer terug te keren in het peloton van groep A. Wie waren er wél aan de start? Martin, Piet J en Piet C, Frans J en gastrijder Hub Habets.

Aachener Wald stond op het programma, maar aangezien wij afgelopen zondag ook al in dezelfde contreien gefietst hadden, werd besloten deze keer meer richting Visé te gaan. Via brug Elsloo naar Geulle, Bunde en Maastricht. De bedoeling was richting Kanne te rijden, maar een “verkeerde afslag” in hartje Maastricht deed ons in de duurdere wijken van Maastricht belanden. Via enkele omwegen toch de juiste weg richting België gevonden. Onderweg even besproken of er nog exclusieve wijnen van Chateau Neercanne in de aanbieding zouden zijn, na de grottenbrand. Wijnen die via de kurk aangetast zouden zijn door roetdeeltjes? Als geen echte vinologen, leek dit ons toch een broodje-aap-verhaal. Wie het weet mag het zeggen.

Op naar de eerste serieuze klim voor vandaag; de achterkant van de Halembaye. De afdaling ervan is nog steeds spectaculair. Zonder veel moeite kun je hier bij goed weer, en dat was het vandaag, in de afdaling de 70 km/uur aantikken. Via een stukje bergop in hartje Visé op naar Bombaye en Warsage richting Aubel. De lange berg op bij Bois du Roi. Deze route  doet zijn naam geen eer aan. Dit is met stip een van de slechtst geasfalteerde wegen van Belgisch Limburg. Eindelijk is deze weg hier en daar van een klein stukje nieuw asfalt voorzien. Het blijft een lappendeken tot Aubel, helaas.

Piet C. besluit, als wij richting De Plank koersen, nog even een ommetje te maken via Henri Chapelle. Piet heeft aan een val in Tongeren afgelopen zondag  een nieuwe fiets overgehouden. Het frame was stuk en hijzelf heeft hierbij de nodige kneuzingen en schaafwonden opgelopen. Maar Piet is een taaie en fietst, ook na deze val, nog steeds de stukken uit het asfalt.

Vandaag slechts een korte pauze in Banholt want iedereen wil vandaag op tijd aanschuiven bij de Formule 1. Dit keer niet via het Ravensbos naar Schimmert, maar via het Kloosterbos. Een pittig klimmetje met een bruggetje over de autoweg Maastricht – Heerlen.

Mooi op tijd terug in Elsloo, 88 km op de teller, een gemiddelde van 26 km en de  geschatte hoogtemeters ca. 600.