26-11-2017: Schweiberg

De eerste zondag waarop de winter zich laat gelden. Temperatuur rond de 0 graden met een gevoelstemperatuur van -2 graden. Aan de start: Esther, Wil, Piet C, Martin en de beide Frans-en. 

Via Beek, Genhout, Oensel, Thull naar Aalbeek om vervolgens met de volle wind op kop naar Hulsberg te fietsen. Het is de stevige wind die ons extra hard doet trappen om een beetje warm te blijven. Via Hulsberg, Walem, Ransdaal en de achterkant van de Fromberg naar Wittem en Mechelen om vervolgens de Schweiberg te beklimmen. Rustpunt wordt vandaag Banholt.  Om daar te komen moeten wij nog wat extra hoogtemeters maken. Na de afdaling in Slenaken kiezen wij voor de Schilbergweg. Kenners onder ons weten dat dit een smalle holle weg is steil omhoog richting Schilberg en Hoogcruts. In Banholt gearriveerd laat de aanwezige krant op tafel weten dat wij goed op onze (dure) fietsjes moeten blijven passen. Martin weet daar inmiddels alles van!

Een van de overige gesprekspunten gaat over de steeds maar stijgende zorgkosten. Wij proberen er ter plekke een oplossing voor te bedenken, maar Wil zet ons weer met beide benen op de grond. Conclusie: zo gemakkelijk is dat niet. Vervolgens gaat het over vrouwen. Wat de meest TCE fietsers wel weten is dat de pauzes ook gebruikt worden om elkaar advies te geven over hoe om te gaan met vrouwen en onze wederhelften. Ook deze discussie lijkt te moeilijk voor ons. Wat ons bij blijft zijn de gevleugelde woorden van een van de deelnemers: ‘Vrouwen  zijn er om lief te hebben, niet om te begrijpen’. Esther gevraagd of zij wellicht ook zo’n uitdrukking rondom mannen kent. Esther gaf aan dat zij dit zo’n ingewikkelde vraag vindt dat zij er nog even over wil nadenken. Wordt vervolgt!

Voordat wij het in de gaten hadden waren wij er alweer te lang blijven plakken. Gelukkig de wind deze keer in de rug en via de bekende route toch nog net voor 13.00 uur terug in Elsloo. Mooie 72 km op de teller, 749 hoogtemeters  en ondanks de straffe wind en hoogtemeters toch nog een gemiddelde van 23,5 km per uur.

De route: https://www.strava.com/activities/1291160977