24-09-2017: Henri Chapelle golfbaan

De laatste vroege zondagrit van het jaar. Wie doen er mee: Frans J en T en Piet J, Martin, Wil, Richard en Henk. De kans om nog een keertje minder bekend terrein te verkennen. Het belooft een erg zonnige dag te worden, maar dat betekent meestal ook een heldere nacht en s'morgens kippenvel en de eerste hand- en overschoenen. En ook de eerste mist, tot Valkenburg een kleine wereld.

We gaan richting Henri Chapelle, na Sippenaken voor de zondaggroep minder bekend terrein richting Hombourg en verder door naar Montzen. PS: Montzen is best een interessant dorpje, er wordt platdiets gesproken, een Limburgs dialect wat ook in de oostelijke mijnstreek floreert. Ook is er een groot en inmiddels verlaten spooremplacement, oude glorie, een eldorado voor urban-fotografen. Van het statige centrum zien we weinig, we draaien rechtsaf, betrappen een robot-gazon-maaier (ondeugende gedachten om zo'n ding te sabotteren, los te laten in de tuin van de buren bv) de Rue Chatteau de Graaf, mooi binnendoor langs een visvijver waarachter het kasteel moet liggen. Jaaaaren terug kwam hier de ODS Classic langs, op weg naar de erg lastige klim van de Kinkenweg. De klim laten we einde seizoen wijselijk (steilste stuk 16%) rechts liggen, en draaien linksaf, stevig omlaag langs de golfbaan van Henri Chapelle. Door richting oorlogskerkhof, maar voor het (deels afgebrande) Agnus Dei kerkje links steil omlaag (Birven heet het hier), en op naar de Clouse, en de laatste klim van vandaag, rechtsaf omhoog richting voorbij slachthuis van Aubel. Via Remersdaal belanden we in Teuven, voor een heeerlijk kopje koffie bij café Modern. Wat stomme praat, en door naar huis.

Nu we de beklimmingen gehad hebben, nestelt Richard zich naast Martin aan kop. In zijn element, op groot verzet, de rest er met de tong op het stuur er achteraan. Tegen het randje, regelmatig omkijken of ieder nog in het wiel zit, en de bel klingelen als het wat rustiger moet.

Moe maar voldaan, mooi rond half een weer in Elsloo, na 90 km, ruim 1000 hm en 25,7 gemiddeld.

Volgende week om 09.00 uur.

en hier de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/1995838704