Kaarsjes opsteken in Banneux

Er is altijd wel weer een aanleiding om een kaarsje op te steken in Banneux, voor degenen die het wel kunnen gebruiken. Dus als de vraag komt om mee te gaan, en je hebt de agenda vrij, dan is de beslissing snel genomen.

Een selecte groep, zwaar TCE Elsloo gehalte, Ger, Frans T, Frans P, Fred en Henk. De zon schijnt uitbundig, beetje zonnebrandcreme op de neus, de koontjes, de oorschelpen en de nek. Als proviand twee bananen, een boterham, een bidons met extra energiepoedertje - en in de pauze natuurlijk stuk rijstevlaai, moet genoeg zijn.

Er zijn veel wegen die naar Banneux leiden, we pakken een korte verkeersluwe variant, via Dalhem -> Blegny -> Melen -> Soumagne -> Nessonvaux -> de klim via de noordkant van Trazenster, en na 60 km en bijna 800 hm stallen we de fiets bij de kapel en steekt ieder zijn kaarsje op.

Gesprek onderweg en tijdens de pauze natuurlijk de "hoge nood"stop van Dumoulin gister in de Giro. Gelukkig zitten we vandaag niet zo hoog en geen gelletjes onderweg naar binnen geknepen. Toch wel een prestatie van Tom om in anderhalve minuut in de wegberm de klus te klaren, genoeg hierover want Henk bestelt (als enigste!) een stuk rijstevlaai.

Voor de terugweg gekozen om niet dezelfde afdaling via Trazenster te wagen over het slechte wegdek, maar omlaag via de brede weg naar Pepinster -> Wegnez -> Petit Rechain -> omweg naar Battice -> gelukzalige afdaling naar Withuis -> en na 67 km en 540 hm om klokslag drie uur weer terug in Elsloo. Collega's bedankt voor de mooie rit.

Voor de statistiek: totaal 126 km en 1340 hm en rond de 25 gemiddeld.

Heenweg: https://connect.garmin.com/modern/activity/1756008332

Retour: https://connect.garmin.com/modern/activity/1756008362

IMG_1388.jpg