Klimmetje Chavée Arecht vanaf Roclenge-sur-Geer

Wordt een mooie dag belooft het KNMI, dit trekt een aardige opkomst deze maandag: captain Hub, Erna, Pe, Mart, Chris, Frans, Lei, Piet en Henk. Hub heeft weer iets moois in gedachten, via een omweggetje naar Visé. De dag is erg fris gestart, maar rond vertrektijd warmt het al op. Mart besluit dan ook om zich te ontdoen van zijn ski-handschoenen, we maken een lusje langs zijn huis, en ze worden de brievenbus ingeschoven.

De aanloop is over Kotem en Lanaken en via Albertkanaal naar Kanne, waar we de Jeker ofwel de Geer opzoeken. En hier begint het in mijn ogen mooiste stuk van de route, door het Geer-dal en rommelige straatjes van Wonk naar Bassenge en Roclenge sur Geer. Sommigen zijn hier al eerder geweest, ze voelen aan dat er iets staat te gebeuren, wordt stil in de groep. Linksaf en Hub roept "schakelen!". Het gaat omhoog, eerst soepel, onder spoorbruggetje door en na een scherpe bocht gaat het steil omhoog. Trekken en duwen omhoog, opgelucht zien we de weg afvlakken, maar te snel gejuicht, er komt na een bocht nog een steil stuk. Er wordt een max van 15 % geklokt, sommigen vond dit chique, anderen minder. Deze kuitenbijter staat bekend als de Chavee Arecht.

We vervolgen over het plateau, binnenweggetjes, komen bovenop de Montagne Saint-Pierre ofwel de zuidpunt van de Pietersberg. Dalen af naar Halembaye (bij sommigen bekend als de Petit Halembaye, officiële naam de Haute Froidmont) en belanden al snel in Visé voor de koffie.

De zon schijnt uitbundig en warm, wordt dus buitenterras. De kastelein trekt de luifel omhoog en we zitten allemaal als god in Frankrijk. Duurt effe voordat de koffie en cola komt, maar dat vinden we niet erg. LBL passeert natuurlijk de revue, die bliksemse Valverde met z'n punch. Bij de vraag van Hub "en jongens, hoe gaan we terug?" antwoord iemand (je kunt raden wie) "blijven zitten tot zonsondergang en dan de taxi bellen".

Terug via de klim van Mesh, we bedanken Hub voor de erg mooie rit, en zijn na ruim 85 km terug in Elsloo.

  IMG_1292.jpg