23-07-2017: Henri Chapelle

Terwijl Frans T al lang en breed in de bus naar Parijs zat om de Tour de France eens met eigen ogen te aanschouwen, melden zich 4 personen aan de kerk in Elsloo voor een tochtje naar Henri Chapelle: Martin, Piet C, Wil en Frans J.

Martin geeft aan dat zijn opa-taken vandaag om 11 uur beginnen,  dus dat wordt voor hem slechts een klein rondje. Wél goed dat hij toch nog even met ons de benen wil trainen.

Via Beek en Hulsberg richting Gulpen. Maar voordat wij in Gulpen arriveren, eerst nog even in Schoonbron een klein, maar stevig colletje (Holleweg) pakken.

Ondanks de stevige tegenwind is het tempo toch aan de hoge kant.  In Wittem aangekomen draait Martin huiswaarts om op tijd thuis te zijn. Via Wittem, Mechelen, Noorbeek, Slenaken naar Sippenaken en deze keer eens de Grote Flap afgedaald. Wordt tijd dat deze “gatenkaas” opnieuw geasfalteerd wordt!

Via Teuven binnendoor naar Aubel met als eindpunt Henri Chapelle; de militaire begraafplaats. Steeds opnieuw wordt je hier “gepakt en geraakt ” door de massaliteit aan graven. Indrukwekkend. Aansluitend wilden wij tevens even van het Aubelse landschap genieten, maar een Engels-sprekende medewerker van de begraafplaats hield ons op gepaste wijze tegen. Hij was bereid om even op onze fietsen te passen, zodat wij verderop van het landschap konden genieten.

De stevige wind ter plekke deed ons al rap besluiten rechtsomkeert te maken. Na de jongeman, in correct Engels, bedankt te hebben voor zijn zorgzame dienst weer snel richting Aubel gekoerst. Met de wind in de rug ging het wel héél erg hard. Bij vlagen had je het idee dat je elk moment vleugels kreeg, danwel de berm in zou kunnen vliegen, zó trok de wind aan de fiets!  In een mum van tijd in Aubel gearriveerd en daar wachtte ons de grote jaarlijkse markt, niet de wekelijkse, die er elke zondag is, maar eentje die 2 maal zo groot was. Het was wurmen om nog ergens een plekje te bemachtigen. Piet C had tijdens de pauze schijnbaar een Snelle Jelle gegeten want na de pauze zei hij dat hij nog een rondje extra richting Eupen wilde fietsen. Toe maar!  Wil en Frans J. vervolgens in eenzelfde rap tempo richting huiswaarts via de gebruikelijke route. Met 90km op de teller en een gemiddelde van 25,2 km per uur weer aangekomen in Elsloo. Bij gebrek aan een Garmin-computer de hoogtemeters ingeschat op 600.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb