17-12-2017: Bandje te smal, bandje te lang

Een frisse zondagochtend, rond een graadje of 2, maar wel droog en code groen. Na al die natte dagen een mooie opkomst met de twee Fransen, Piet C, Francien, Esther en Henk. De bedoeling was Banholt, maar gaande de rit ....

De aanloop was via Schinnen naar Thull om van daaruit naar Hoensbroek te koersen. Bij Nuth wijst Piet ons op een ons nog onbekend maar erg mooi fietspad (de Geitenbeemderweg) eerst langs de Platsbeek, langs het vroegere spooremplacement Nuth en de nieuw ingerichte beemden van de Geleenbeek uitkomend onder Hoensbroek bij Ter Schuren (een aanrader voor wandeling).

Verder langs kasteel Hoensbroek en Ten Eschen en achterlangs het in kerstsfeer romantische kasteeltje Terworm naar Heerlen Hogeschool Zuyd .... waar de achterband van de MTB van Henk een slapte kreeg. Geroutineerd gaat ie d'r af, nieuwe d'n op en Frans met z'n 20 jaar oude wonderpomp ..... kreeg de band niet hard ... een te smalle binnenband voor de dikke MTB buitenband. Maar niet lang getreurd, de volgende binnenband komt tevoorschijn. Maar die gaat er niet echt goed in, te lang ..... bleek een 29 inch exemplaar dus te ruim voor de 26 inch wielen. Beetje verdelen en proppen en lucht erin. Resultaat: niks van de merken, one size fits blijkbaar all. Via Benzenrade en de Daelsberg belanden we in Ubachsberg, en de koffie in de Bernardushoeve. Frans J trakteert en betaalt, en na 54 km en 450 hm weer terug in Elsloo. Tot volgende week.

De route: https://connect.garmin.com/modern/activity/2384266067

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb