17-09-2017: Blegny

Zondag, fris maar zonnige dag verwacht, dit trekt 6 man naar de start: Frans T en J, Martin, Wil, Richard en Henk. Een van de laatste vroege ritten van het zomerseizoen, dus nog de kans om wat verder van huis te gaan, voorstel is naar Blegny via Richelle.

Via de snelste weg, Molenweg achterlangs Maastricht, naar Mesh en via Gravenvoeren oversteek naar Warsage en mooi door naar Bombaye, oversteken en via een prachtige afdaling door het gehuchtje Mons naar Visé. Richelle en St Remy brengen ons via een lange klim naar het pauzecafe in Blegny. Om half elf is er al aardig wat volk, wij zoeken een ruime zitplaats in het rokersgedeelte achterin.

We vroegen ons al af waarom Frans T zo glunderde, maar al snel kwam de aap uit de mouw, hij was kersverse opa geworden. Van kleine Tjeu, mooie naam voor een mooi manneke.

Terug over Mortier, we gaan niet links naar Dalhem, ook niet links naar St Andre, maar rechtdoor naar Julemont. Het vervolg is standaard, afdalend naar Withuis en mooi stipt om half een thuis. Na 90 km, ruim 800 hm bij ruim 26 gem.

IMG_2426.jpg

 

Hier de route: https://connect.garmin.com/modern/activity/1982463442

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb