16-08-2017: Ja, het kan nog gekker

Er melden zich 5 personen aan de start: Martin, Wil, Harrie en de beide Frans-en. Wat precies op het programma staat voor deze woensdagavond is niet bekend bij de deelnemers. Dus even improviseren. Besloten wordt koers te zetten naar Heijenrath, via de beklimming van de Loorberg.

Wil geeft aan binnenkort klaar te willen zijn voor een grote tocht, driedaagse Amstenrade-Ettelbruck vv. Wat deze training inhoudt wordt alras duidelijk. Hij wil vanavond dus zoveel mogelijk snelheid en hoogtemeters maken. Oké….dan trappen maar. Martin en Wil op kop en de rest erachter aan. De snelheid loopt gestaag op en wij haasten ons (wel veilig) via Valkenburg richting Banholt.

Voor Banholt gaat het mis. ‘LEK’ roept Harrie en als Harrie ‘lek’ roept dan is dat goed verstaanbaar, ook voor degenen die inmiddels een beetje hardhorend zijn. Het lek, blijkt geen gewoon lek. Binnenband aan gort en buitenband laat een stevige snee zien. Een of andere scherpe steen geraakt.

Goede raad is duur. Hoe dit aan te pakken? Al overleggend blijven uiteindelijk 2 opties over. Een deel van de kapotte binnenband gebruiken om het gat in de buitenband af te dichten of een ‘tientje’ goed vouwen en dat als afdichting gebruiken. De meningen blijven verdeeld en het ‘slachtoffer’ gaat voor het stukje binnenband. Tijdens het oppompen blijkt dat het stukje binnenband een beetje door de buitenband naar buiten komt. Met een halve vulling lucht in de band blijft de schade beperkt en besluit Harrie om onder ‘begeleiding’ van Frans T rechtstreeks naar huis te fietsen, voor alle zekerheid. Wellicht dat goede raad toch niet zo duur hoeft te zijn als tijdelijk een ‘tientje’ was gebruikt als noodreparatie. Volgende keer echt eens uitproberen. (PS hier een video met tips)

De overige fietsers, Martin, Wil en Frans J. vervolgen hun weg. Aan Wil is te merken dat hij de ‘verloren’ tijd wil inhalen. In rap tempo gaat het verder richting Slenaken de Loorberg op. Het tempo neemt verder toe en tussen Heijenrarth en via de Koning van Spanje omlaag richting Gulpen worden snelheden gehaald waar menig amateur trots op zou zijn. Via Ingbergracht omhoog, richting Valkenburg en zo terug naar Elsloo, eveneens in een hoger dan gebruikelijk tempo.

Terug in Elsloo: het aantal km-ers bedroeg 75, het aantal hoogtemeters ca. 550 en de gemiddelde snelheid 29.7 km!! Dus werd op 9 augustus jl. nog gezegd: het moet niet gekker worden, ja het kan nog een beetje gekker! Maar wees gerust: ook tijdens deze rit was veiligheid nummer 1 en hebben wij ons als goede verkeersdeelnemers netjes blijven gedragen. Hard gereden waar dit kon en langzamer waar dit nodig was. Stoppen voor rood licht, etc. Hopelijk draagt deze rit een beetje bij in de voorbereiding van Wil voor zijn grote tocht binnenkort.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb