11-10-2017: Tongeren

Het was grijs en winderig (3a4 beaufort uit het Z/W) maar niet te fris en dus eigenlijk wel lekker fiets weer.

Wij hadden maandag afgesproken op verzoek van Pé om naar Tongeren te gaan en aldus zou het gaan geschieden.

Enthousiast vertrokken Erna, Tine, Ruud en Pé om achter de brede windvangende ruggen van Hub en Joep naar Tongeren te gaan. Maasbrug in Stein over en langs de Maas naar Rekem en vervolgens langs het kanaal naar Lanaken. Oversteken, wenden en keren ter hoogte van Sappi en vervolgens met een lekkere wind tegen verder langs het Albertkanaal. Ter hoogte van fort Eben Emael het binnenland in waar alleen Hub in staat is om ons door dorpen als Wonck, Bassenge, Rockenge-sur-Geer en Glons naar Tongeren te loodsen.

Lekkere koffie, cola en voor Tine de dagsoep worden gezellig in onze bekende pleisterplaats genuttigd. Hoofdonderwerp van gesprek waren de mogelijkheden die het voorspelde zeer mooie weekend weer een ieder zouden bieden.

Terug mochten Hub en Joep het wat rustiger aandoen en bepaalden Ruud en Pé maar vooral de wind in de rug, het tempo. Dat ging lekker snel via Hoesselt, Bilzen en Zutendaal en leverde alleen wat vertraging op bij Boorsem waar al tijden aan de Rijksstraatweg wordt gewerkt.

Een erg lekkere najaarsrit gaf iedereen na ruim 95 km en een bewogen gemiddelde van meer dan 24 km een blij en tevreden gevoel.

Hier de route voor wie 'm eens fietsen:

https://connect.garmin.com/modern/activity/2095506302#.Wd-4KJm8AQU.email

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb